Marele om politic Mihail Kogalniceanu si dragostea lui pentru femei: "Era un afemeiat, ca si Cuza. A avut peste 700 de amante. Nu rata nimic"

O adunare fara femei este ca o gradina fara flori, ca un barbat fara barba si musteti, ca o zi fara soare, ca o gazeta fara abonati, ca un ses fara verdeata, ca un teatru fara public, ca versuri fara poezie, ca o viata fara iluzii, ca un judecator fara procesuri, ca un tanar fara amor si, in sfarsit, ca toate comparatiile din lume", scria Kogalniceanu despre femei la 26 de ani. Filosofia de viata si-a expus-o intr-o fraza din cartea scrisa in tinerete: "Viata noastra este atat de scurta, atat de monotona, atat de plina de suparari si de nacazuri, incat, cand ni se infatosaza un minut de fericire, ar fi o nebunie pentru noi daca l-am lasa sa treaca, fara sa ne bucuram de dansul". vreu sa vorbesc de o colectie de 200 de retete de feluri de bucate, care are sa ne faca cea mai mare reputatie intre bucatarite si viitorimea recunoscatoare ne va da negresit frumosul nume de: introducatorii artei culinare in Moldova.

acum 68 luni (15 Aug 2015)

"Mihail Kogalniceanu a fost si a ramas in istoria romanilor si in memoria colectiva un geniu politic al epocii pasoptiste, o personalitate care si-a legat numele de cele mai importante reforme infaptuite in timpul domniei lui Cuza si de obtinerea Independentei Romaniei", aminteste profesorul de istorie Alexandru Neacsu din Alexandria. Pasiunile pentru femei si pentru bucatarit sunt laturi mai putin cunoscute ale personalitatii lui Kogalniceanu, cel care inainte de a fi sfatuitorul lui Cuza a fost un om de lume controversat. Umband prin bordeluri, la brat cu Cuza Dan Falcan, istoric si cercetator in cadrul Muzeului de Istorie al Municipiului Bucuresti, il descrie astfel: "Kogalniceanu era un afemeiat, ca si Cuza. A avut peste 700 de amante, de la femei de serviciu, pana la cameriste sau doamne din inalta societate. "O adunare fara femei, ca o gazeta fara abonati" De altfel, admiratia pentru reprezentantele sexului frumos l-au indemnat pe Mihail Kogalniceanu sa astearna pe hartie primele sale scrieri. "O adunare, cat de bine alcatuita sa fie, daca nu va avea si femei, va fi totdeauna monotona si urata. O adunare fara femei este ca o gradina fara flori, ca un barbat fara barba si musteti, ca o zi fara soare, ca o gazeta fara abonati, ca un ses fara verdeata, ca un teatru fara public, ca versuri fara poezie, ca o viata fara iluzii, ca un judecator fara procesuri, ca un tanar fara amor si, in sfarsit, ca toate comparatiile din lume", scria Kogalniceanu despre femei la 26 de ani. Era vremea in care colinda saloanele aristocrate ale vremii si bifa cuceriri in randul damelor vrajite mai degraba de spiritul sau optimist, decat de infatisarea de Don Juan. Filosofia de viata si-a expus-o intr-o fraza din cartea scrisa in tinerete: "Viata noastra este atat de scurta, atat de monotona, atat de plina de suparari si de nacazuri, incat, cand ni se infatosaza un minut de fericire, ar fi o nebunie pentru noi daca l-am lasa sa treaca, fara sa ne bucuram de dansul". Margareta Lecca, n... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro