Marea Britanie nu vrea sa introduca vize pentru europeni. Ce mai propune Guvernul britanic in negocierea iesirii din UE

Marea Britanie nu vrea sa introduca vize pentru europeni. Ce mai propune Guvernul britanic in negocierea iesirii din UE

Insa, in cazul in care vizitatori din UE vor sa muneasca, sa studieze sau sa se mute in regat, atunci ei vor trebui sa ceara permise in acest sens, in virtutea propunerilor Londrei. Insa ministrii urmeaza sa fie intrebati daca va exista o intrare pe "usa din spate" in Marea Britanie si cum ii va opri Ministerul de Interne pe vizitatori sa stea o perioada mai lunga de timp si sa isi ia locuri de munca fara viza sau permis de munca. Insa ei au nevoie de o oferta de loc de munca de la un angajator britanic, sa respecte criterii cu privire la limba si alte criterii, pentru a obtine un permis de munca si sa stea mai mult.

acum 73 luni (17 Aug 2017)

Insa, in cazul in care vizitatori din UE vor sa muneasca, sa studieze sau sa se mute in regat, atunci ei vor trebui sa ceara permise in acest sens, in virtutea propunerilor Londrei.

In prezent, cetatenii europeni sunt liberi sa traiasca si sa munceasca in Regatul Unit, fara sa aiba nevoie de asemenea permise.

Ministerul britanic de Interne afirma ca gestionarea migratiei vizeaza atat munca si avantajele, cat si capacitatea de a efectua controale la frontiera fizica.

Insa ministrii urmeaza sa fie intrebati daca va exista o intrare pe "usa din spate" in Marea Britanie si cum ii va opri Ministerul de Interne pe vizitatori sa stea o perioada mai lunga de timp si sa isi ia locuri de munca fara viza sau permis de munca. Propunere "sensibila"

"Propunerile cu privire la viitorul sistem de imigratie a cetatenilor UE urmeaza sa fie publicate la momentul potrivit", a subliniat Ministerul de Interne.

Grupul de presiune Migration Watch apreciaza ca este vorba despre o propunere "sensibila, proportionata", dar ca Guvernul va fi nevoit sa cheltuiasca sume mai mari de bani in vederea punerii in aplicare a unui eventual acord cu privire la depasirea perioadei de sedere.

Cu alte cuvinte, daca cetatenii UE vor avea nevoie de vize sa vina in Regatul Unit, britanicii vor avea nevoie de vize pentru ca sa calatoreasca in UE.

Astfel, planul Guvernului ar putea fi sa adauge cele cateva sute de milioane de europeni sistemului care exista deja.

Ea le va reveni mai degraba angajatorilor - de la Sistemul National britanic de Sanatate (NHS) si pana la cafenele -, celor care inchiriaza locuinte si agentiilor guvernamentale locale, scrie BBC.

Potrivit The Times, noul sistem care-i vizeaza pe europeni va fi implementat treptat, dupa ce Marea Britanie paraseste UE in martie 2019, iar cei care vin s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro