Marea Britanie nu poate iesi din Uniunea Europeana fara acordul Parlamentului

Marea Britanie nu poate iesi din Uniunea Europeana fara acordul Parlamentului

Criticii, sprijiniti mai ales de guvernul scotian, spun ca principiile pe care se bazeaza constitutia nescrisa a Marii Britanii o obliga pe May sa supuna votului Parlamentului decizia de a activa Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, care prevede procedurile de iesire a unei tari din Uniunea Europeana. Potrivit analistilor citati de ITV, este putin probabil ca decizia sa aiba vreun impact asupra iesirii Londrei din blocul comunitar, pentru ca sunt mici sanse ca parlamentarii sa blocheze proiectul de lege privind Brexit, dupa decizia majoritatii electoratului la referendumul din 23 iunie, scrie news.ro.

acum 87 luni (24 Jan 2017)

Instanta suprema a respins marti apelul Guvernului britanic depus in urma deciziei Inaltei Curti de la Londra.

Judecatorii au anuntat ca orice tip de legislatie cu privire la Brexit trebuie sa fie discutata de Parlament.

De asemenea, Curtea Suprema a decis ca guvernele Scotiei si Irlandei de Nord nu trebuie sa isi dea consimtamantul in cazul lansarii Brexitului, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Premierul Theresa May si-a dorit sa actioneze singura in dosarul retragerii Marii Britanii din blocul comunitar, dar s-a lovit de o rezistenta puternica.

Criticii, sprijiniti mai ales de guvernul scotian, spun ca principiile pe care se bazeaza constitutia nescrisa a Marii Britanii o obliga pe May sa supuna votului Parlamentului decizia de a activa Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, care prevede procedurile de iesire a unei tari din Uniunea Europeana. Acum ea are nevoie de sprijinul Parlamentului pentru a duce mai departe procesul de iesire din UE si nu este exclus sa intampine critici aspre.

Potrivit analistilor citati de ITV, este putin probabil ca decizia sa aiba vreun impact asupra iesirii Londrei din blocul comunitar, pentru ca sunt mici sanse ca parlamentarii sa blocheze proiectul de lege privind Brexit, dupa decizia majoritatii electoratului la referendumul din 23 iunie, scrie news.ro.

Procedurile de la Curtea Suprema au atras atentia presei din toata lumea, devenind cel mai televizat proces din istoria Marii Britanii. Liberal-democratii cer un nou referendum

Partidul Liberal-Democrat din Marea Britanie a cerut un nou referendum privind UE, dupa ce Curtea Suprema a decis ca Guvernul are nevoie de aprobarea Parlamentului in vederea declansarii Brexitului, relateaza Daily Express, potrivit news.ro.

Tim Farron, liderul liberal-democratilor, a anuntat ca formatiunea sa se va opune ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro