Marea Britanie blocheaza decizia privind infiintarea unui cartier general militar al UE

Marea Britanie blocheaza decizia privind infiintarea unui cartier general militar al UE

"Britanicii blocheaza concluziile" care ar fi trebuit aprobate luni de ministrii de Externe din UE si adoptate oficial joi de omologii lor din Aparare, a spus o sursa diplomatica.

acum 32 luni (12 May 2017)

"Britanicii blocheaza concluziile" care ar fi trebuit aprobate luni de ministrii de Externe din UE si adoptate oficial joi de omologii lor din Aparare, a spus o sursa diplomatica. Este o discutie extrem de complicata pentru a stabili care va fi denumirea strategica a acestei structuri", a precizat un alt diplomat european.

Sefa diplomatiei europene Federica Mogherini s-a declarat "mandra" la inceputul lunii martie, cand s-a luat decizia, amintind de "diviziunea" istorica a europenilor in domeniu, in special in urma refuzului categoric al Londrei de a lucra pentru consolidarea Europei Apararii.

Aceasta "capacitate militara de planificare (...) din Statul Major al UE" ar urma sa centralizeze comanda a trei operatiuni de formare si antrenament desfasurate de europeni in Mali, Somalia si Republica Centrafricana. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro