Mare e gradina... Facebook! "Asistam la devoalarea in masa a unui fenomen ceva mai vechi in lumea IT: bifarea "

Mare e gradina... Facebook!

> De vreo doua zile, din ce in ce mai multi utilizatori ai retelei lui Zuckerberg dau copy-paste (cu greseli cu tot) unui mesaj conceput probabil fie de un maniaco-depresiv in plan juridic, fie de unul care testeaza propagarea in retea a ineptiei. Numai ca, probabil, neatentia sau graba narcisista de a va "integra" in retea v-a facut sa treceti cu vederea un scris ceva mai mic si mai gri: "Apasand pe Inscrie-te, confirmi ca esti de acord cu Conditiile si ca ai citit Politica de utilizare a datelor, inclusiv Utilizarea modulelor cookie. E drept ca Politicile Facebook acopera sute de pagini (cam 14.000 de cuvinte) si, adeseori, sunt presarate de chichite juridice greu de inteles de catre un avocat, cu atat mai mult de omul fara pregatire juridica (in treacat, un studiu a reliefat ca daca am citi toate termenele si conditiile site-urilor web pe care le frecventam, ne-ar lua, anual, 25 zile calendaristice sau 76 zile lucratoare).

acum 70 luni (21 Apr 2017)

>

De vreo doua zile, din ce in ce mai multi utilizatori ai retelei lui Zuckerberg dau copy-paste (cu greseli cu tot) unui mesaj conceput probabil fie de un maniaco-depresiv in plan juridic, fie de unul care testeaza propagarea in retea a ineptiei. Tot ceea ce ai postat vreodata devine public incepand de maine .Chiar si mesajele care nu sunt permise .Nu va costa nimic sa dati un copy-paste , mai bine in conditii de siguranta decat sa va para rau .

Eu nu dau permisiunea Fecebook-ului sau oricarei enitati asociate sa utilizeze imaginile mele ,informatiile sau mesajele ,atat in trecut cit si in viitor .Cu aceasta afirmatie ,am dat o notificare Facebook :este strict interzis sa dezvaluie ,copiaza ("copieze") ,distribuie sau de a lua orice alta actiune impotriva mea bazat pe acestui profil si / sau a continutului sau a continutului sau.Continutul acestui profil este de informatii private si confidentiale.Incalcarea vietii pri(v)ate poate fii pedepsita prin lege (CUC 1 1 1-308-308-103 si Roma Statut ).

NOTA:Facebook este acum o entitate publica .Toti membrii trebuie sa afiseze o nota de genul asta .Daca preferati ,aveti posibilitatea sa copiati si inserati aceasta versiune .Daca nu publicati o declaratie cel putin o data , va fi permisa utilizarea tactica a fotografiilor ,precum si I formatiile continute in actualizarile din stare profil .Copiaza si lipeste(-)l pe peretele tau ." Cred ca si "echipa Facebook" se prapadeste de ras. Tu, mare utilizator Facebook (o retea privata de servere) ii scrii administratorului ca n-are voie sa utilizeze informatiile puse chiar cu manuta ta in serverele LUI? Si asta, dupa ce, probabil, ai bifat "ca primarul" (acum nu se mai semneaza ci se bifeaza electronic) conditiile de utilizare a acestei retele???

In fapt, lasand gluma de o parte, asistam la devoalarea in masa a unui fenomen ceva mai vechi in lumea IT: bifarea "ca primarul".

In cazul Facebook, orice utilizator are acces direct la... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro