Marcel Iures si Vasile Sirli vor avea cate o stea pe Aleea Celebritatilor din Sibiu. Presedintele Iohannis va vedea, in festival, spectacolul "Sefele"
Directorul FITS, Constantin Chiriac, a fost intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, despre programul de la Sibiu al presedintelui si a precizat ca, desi nu este cel care va organiza evenimentul de celebrare a celor zece ani, cunoaste ca seful statului va urmari unul dintre spectacolele de teatru. Daca an de an sunt doua orase din doua tari diferite si, de obicei, in timpul aniversarii e o cooperare, apoi se cam duce de rapa si dupa ani dispare, ei bine, Sibiul si Luxemburgul au aratat ca de-a lungul timpului cooperarea a crescut", a declarat Constantin Chiriac, citat de news.ro.
Aseea Celebritatilor a fost amenajata in Parcul Cetatii din Sibiu, aflat in imediata apropiere a Salii Thalia, primul teatru construit in Romania, si de-a lungul zidului de aparare al vechii cetati a Sibiului.
Primii care au primit stele pe Sibiu - Walk of fame au fost in 2013 regizorii Ariane Mnouchkine, Eugenio Barba, Silviu Purcarete, Declan Donnellan, criticul de teatru George Banu si Nakamura Kanzaburo XVII (post mortem), actor Kabuki.
in 17 iunie va avea loc la Sibiu sarbatorirea a zece ani de cand municipiul si Luxembourg au impartit titlul de Capitala Culturala Europeana.
In cadrul manifestarilor, vor avea loc intalniri cu reprezentanti ai tuturor institutiilor care au fost implicate in derularea programului, declaratii de presa comune, dar si participarea la diferite evenimente publice din cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS).
Directorul FITS, Constantin Chiriac, a fost intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, despre programul de la Sibiu al presedintelui si a precizat ca, desi nu este cel care va organiza evenimentul de celebrare a celor zece ani, cunoaste ca seful statului va urmari unul dintre spectacolele de teatru.
"Aniversam zece ani de Capitala Culturala Europeana pentru ca Sibiu si Luxemburg au schimbat perceptia a ceea ce inseamna acest program al Comisiei Europene. Daca an de an sunt doua orase din doua tari diferite si, de obicei, in timpul aniversarii e o cooperare, apoi se cam duce de rapa si dupa ani dispare, ei bine, Sibiul si Luxemburgul au aratat ca de-a lungul timpului cooperarea a crescut", a declarat Constantin Chiriac, citat de news.ro. "Este vorba despre oameni care se cred atotstiutori si simt ca sunt in stare sa controleze totul", scrie Werner Schwab, autorul originar din Graz, in prefata piesei sale de teatru. In spectacolul "Sefele", copilul teribil al teatrului austriac din anii '90 ne invita intr-o lume ciudata a ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro