MARATONUL INDEPENDENTEI. Elevii bucuresteni s-au bucurat de o zi in aer liber, alaturi de sportivi, in Parcul Herastrau

MARATONUL INDEPENDENTEI. Elevii bucuresteni s-au bucurat de o zi in aer liber, alaturi de sportivi, in Parcul Herastrau

Clubul Sportiv Eco Alpin, in parteneriat cu Ministerul Apararii Nationale, Primaria Generala a Capitalei si Federatia Romana de Atletism au organizat, azi, in Parcul Herastrau, cu punct de pornire la Arcul de Triumf, prima editie a Maratonului Independentei.

acum 56 luni (9 May 2016)

Clubul Sportiv Eco Alpin, in parteneriat cu Ministerul Apararii Nationale, Primaria Generala a Capitalei si Federatia Romana de Atletism au organizat, azi, in Parcul Herastrau, cu punct de pornire la Arcul de Triumf, prima editie a Maratonului Independentei. spune tot, concursul fiind organizat cu ocazia implinirii a 100 de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial, 139 de ani de la Independenta Romaniei si cu ocazia Zilei Europei.

A fost un eveniment unic in Romania, descris de organizatorul principal, maratonistul Ilie Rosu, pe blogul sau, ca "o proba a curajului, desfasurata intr-un cadru natural unic, in apropiere de Monumentul pe care sunt inscriptionate principalele momente ale Istoriei Romaniei (Arcul de Triumf)".

La concursul care a cuprins probe de maraton, semimaraton si stafeta (4,5 km, 10,5 km, 21 km si 42 de km) au participat 162 de concurenti, precum si elevi de la Scoala Gimnaziala 59 din sectorul 6 al capitalei.

Maratonul face parte din ciclul de maratoane istorice "Din dragoste pentru Romania si pentru istoria ei", organizate in perioada 2011-2016 de catre maratonistii din Romania: Maratonul "Pe aici nu se trece", Maratonul Zapezii, Maratonul Regal, Maratonul Recunostintei Calugareni-Mormantul Eroului Necunoscut, Maratonul Recunostintei Rosia Montana, Maratonul Recunostintei Targu Jiu, etc. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro