Maratonistul fara o mana care alearga pentru copiii bolnavi de cancer: "Sistemul social este un fel de acoperis prin care ploua"

Maratonistul fara o mana care alearga pentru copiii bolnavi de cancer:

Visul lui: Romania, de la un capat la celalalt Polgar Levente a inceput alergarea de anduranta in urma cu sase ani si concureaza la profesionisti de trei ani. Multi copii care sufera de cancer sunt condamnati, uneori, de incetineala birocratica, alteori, de nepasarea unora", Polgar Levente Ioan, maratonist Constructor de meserie Polgar Levente s-a apucat de alergat pentru a slabi. Vrea sa alerge in Ungaria si in Spania Pentru a putea rezista in cursele de anduranta, alearga saptamanal 100-150 de ore in care este inclus si antrenamentul de sala, exercitii de forta, de mentinere si de tonifiere. "Taxele de participare sunt de la 50 de lei la 250 de lei, iar in strainatate se ajunge de la 50 de euro si chiar la 1.000 de euro.

acum 111 luni (21 Mar 2015)

Un accident stupid petrecut in copilarie i-a mutilat mana dreapta lui Polgar Levente Ioan, din Aiud, insa aceasta nenorocire nu l-a impiedicat sa devina un sportiv de performanta. El nu face sport doar pentru el, ci ajuta prin asta si persoane aflate in suferinta, sustinand cauza asociatiilor Little People Romania, implicata activ in asistenta copiilor bolnavi de cancer, si Asociatia Persoanelor cu Handicap Neuromotor Romania. Pe 28 martie, isi va indeplini visul de cand a devenit sportiv de anduranta, acela de a organiza un maraton la Aiud. "Am inceput sa fac sport sub sloganul: si am strans o suma de bani semnificativa pentru aceste asociatii, care fac o treaba minunata, dar care au nevoie de noi pentru a ajuta si mai multe suflete. Noi vrem sa dam dovada ca suntem un stalp de sprijin pentru cei care au probleme: copiii bolnavi de cancer si persoanele in scaun cu rotile", explica Levi decizia si succesul organizarii evenimentului din localitatea sa natala. Visul lui: Romania, de la un capat la celalalt Polgar Levente a inceput alergarea de anduranta in urma cu sase ani si concureaza la profesionisti de trei ani. Pentru unii, sistemul este un fel de acoperis prin care ploua, adica nici nu ii ajuta, nici nu ii lasa in pace. Multi copii care sufera de cancer sunt condamnati, uneori, de incetineala birocratica, alteori, de nepasarea unora. Din aceasta cauza, am decis sa alerg pentru a atrage atentia asupra problemelor cu care se confrunta copiii bolnavi de cancer", spune Polgar Levente Ioan.

Sportivul a alergat ultramaratoane de peste 100 de kilometri in Romania, dar si in strainatate - in Ungaria si in Franta. "De cand am inceput sa alerg, visul meu este sa traversez toata Romania dintr-o parte in alta, de la Vama Jimbolia pana la Costinesti-Vama Veche, dar sa fac acest lucru intr-un timp relativ scurt, fara a-mi pune sanatatea in pericol", spune Levi. N-ai cum sa nu ramai marcat de acest eveniment", a spus sportivul, care a alergat si la maratonul de la Alba ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro