Maraton Coreea de Nord: strainii au interzis. Ce scuza a invocat liderul de la Phenian

"Am fost informati de partenerii nostri din Coreea de Nord ca nici un atlet strain - amator sau profesionist - nu va avea permisiunea sa participe la Maratonul de la Phenian de anul acesta", a anuntat luni operatorul de turism din Beijing Koryo Tours.

acum 74 luni (23 Feb 2015)

Maratonul de la Phenian, care va avea loc in luna aprilie, se va desfasura fara participanti din afara Coreei de Nord, dupa ce autoritatile au invocat pericolul ca Ebola sa ajunga in aceasta tara prin intermediul strainilor.

"Am fost informati de partenerii nostri din Coreea de Nord ca nici un atlet strain - amator sau profesionist - nu va avea permisiunea sa participe la Maratonul de la Phenian de anul acesta", a anuntat luni operatorul de turism din Beijing Koryo Tours. O alta companie specializata in excursii in Coreea de Nord, Young Pioneer Tours, a precizat de asemenea ca strainii nu vor putea participa la maraton din cauza restrictiilor legate de epidemia de Ebola, conform Mediafax.

Coreea de Nord a interzis accesul cetatenilor straini pe teritoriul sau in octombrie, din cauza temerilor legate de Ebola.

Aproximativ 9.000 de persoane au murit din cauza virusului Ebola incepand din decembrie 2013, insa pana in prezent nu a fost raportat nici un caz in Coreea de Nord. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro