Maramuresul in imagini. 10 locuri pe care niciun turist nu trebuie sa le rateze

Maramuresul in imagini. 10 locuri pe care niciun turist nu trebuie sa le rateze

Vestit in toata lumea datorita epitafurilor amuzante de pe crucile din cimitir, dar si datorita nuantei de albastru folosit la vopsirea lor, precum si retetei originale, Cimitirul Vesel din Sapanta atrage anual mii de turisti. Statiunea se afla la circa 20 de kilometri de Sighetu Marmatiei si la 53 de kilometri fata de Baia Mare. Drumul Verde din Maramures Foto: Cunoastelumea.ro Pont: Odata ce ati ajuns pe Drumul verde nu puteti rata gospodaria lui Gheorghe Opris, care va asteapta la poarta cu un pahar de palinca de Maramures, ce curge din robinet, direct la poarta, pentru turisti. Cel putin la fel de interesante pot fi vizitele la olarul Daniel Les din Baia Sprie, la Muzeul satului din Baia Mare sau Sighetu Marmatiei, Muzeul Tarancii Romane din Dragomiresti, mesterii populari, Manastirea Rohia, Manastierea Sapanta Peri, satul de vacanta de la Breb, Muzeul Victimelor Comunismului din Sighet sau multe altele.

acum 45 luni (25 Jan 2017)

Vestit in toata lumea datorita epitafurilor amuzante de pe crucile din cimitir, dar si datorita nuantei de albastru folosit la vopsirea lor, precum si retetei originale, Cimitirul Vesel din Sapanta atrage anual mii de turisti.

Cimitirul Vesel din Sapanta Foto: Adevarul

Pont: Cautati crucile cu bulina galbena. Statiunea se afla la circa 20 de kilometri de Sighetu Marmatiei si la 53 de kilometri fata de Baia Mare. Preturile practicate sunt accesibile, iar posibilitati de cazare sunt in cele 36 de pensiuni, dintre care mai bine de jumatate au piscina interioara. Pentru tratament, insa, este recomandata baza de tratament din statiune, unde aproximativ 1.000 de lei costa un bilet care include pentru 10 zile cazare, trei mese si patru proceduri de tratament pe zi.

Statiunea Ocna Sugatag Foto: Adevarul

Pont: exista indicii ca apa extrem de sarata ar avea efecte binefacatoare impotriva temutului psoriazis. Persoane care au beneficiat de acest tratament spun ca efectele apei sarate au durat chiar si ani de zile. Prima data, biserica din lemn a fost construita la 1711, pe Valea Slatioarei, de catre un preot vaduv. Fiul acestuia a mutat-o pe actualul amplasament al manastirii la 1735, iar la 1790, manastirea s-a desfiintat si a fost parasita, iar biserica mutata pe Dealul Jbarului din localitate, unde se afla si astazi, ca monument UNESCO. Pe locul fostei manastiri s-a construit alta, la 1993, care a devenit in scurt timp una din cele mai vizitate din judet.

Biserica Barsana Foto: Adevarul

Pont: Manastirea Barsana nu trebuie confundata cu cea care a fost prima construita, la hotarul dintre sapte sate invecinate si care s-a infintat la 1390, in locul numit "Manastur". Drumul verde din Maramures are 88 de kilometri si leaga sapte sate traditionale. Drumul verde conecteaza sapte arii protejate si sape sate: Rezervatia Creasta Cocosului, Padurea Craiasca, Lacul Morarenilor, Taurile de la Hoteni, Turbaria Iezerul Ma... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro