Manda, dupa vizita la Directia juridica a SRI: Parchetul a cerut SRI, in 2007 si 2008, sa modifice protocolul din 2005. In 2009 a fost semnata forma finala

Manda, dupa vizita la Directia juridica a SRI: Parchetul a cerut SRI, in 2007 si 2008, sa modifice protocolul din 2005. In 2009 a fost semnata forma finala

"Mai exista un protocol pe care l-am vazut intre PICCJ, ICCJ si SRI, ne-am uitat cu atentie pe acest protocol care este inca in vigoare, nu are niciun fel de procedura legata de infractiuni, ci are mai degraba chestiunea de transfer de informatii tehnice, securizate, atunci cand se vorbea despre solicitarea de mandat de securitate pe un sistem informatizat", a conchis presedintele comisiei SRI.

acum 53 luni (18 Apr 2018)

Presedintele Comisiei SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a vorbit miercuri dupa vizita la Directia juridica din cadrul SRI, ca a descoperit cand a fost semnata forma finala a protocolului incheiat intre SRI si Parchet. Ne-am uitat pe documentele de acolo si am inteles ca, in anul 2007, la initiativa Parchetului a fost o adresa catre SRI de a se modifica un protocol mai vechi din 2005 - protocol pe care il avem la comisie si pe care, in 2007, comisia l-a analizat. A existat o echipa de lucru formata din procurori si ofiteri ai SRI, am inteles ca in anul 2008 a mai fost un schimb de adrese intre Serviciu si Parchet pe diferite modificari, s-a agreat o forma finala si in anul 2009 s-a semnat acest protocol", a afirmat Claudiu Manda.

"Am intrebat daca persoana care este de un an si jumatate la conducerea directiei juridice a mers vreodata in instanta, sub motivul de a vedea ofiterii cum se implica, de a vedea poate alte lucruri.

Claudiu Manda a mai explicat si ca niciuna dintre notele care au plecat catre Agentia Nationala de Integritate de la Serviciu nu a trecut pe la Directia juridica, ci doar catre unitatile de Parhet.

"Am intrebat si am inteles ca majoritatea documentelor pleaca de la SRI catre unitatile de Parchet, catre beneficiari, ajung si la directia juridica pentru un punct de vedere.

De asemenea, exista un protocol intre PICCJ, ICCJ si SRI, dar este pe procedura de transfer a informatiilor tehnice.

"Mai exista un protocol pe care l-am vazut intre PICCJ, ICCJ si SRI, ne-am uitat cu atentie pe acest protocol care este inca in vigoare, nu are niciun fel de procedura legata de infractiuni, ci are mai degraba chestiunea de transfer de informatii tehnice, securizate, atunci cand se vorbea despre solicitarea de mandat de securitate pe un sistem informatizat", a conchis presedintele comisiei SRI. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro