"Mancati miercurea si vinerea doar legume si fructe, nu dracuiti in trafic si veti fi mai aproape de Rai". Sfaturi de post de la medicul Simona Tivadar

Medicul nutritionist mai spune ca din copilarie isi aminteste ca postul inseamna asceza, mancare cat mai simpla, facuta in casa: "Placinte cu varza si loboda coapte in cuptorul de paine, ulei de la satului, obtinut prin reala presare la rece, intre pietre si adaugat cu multa parcimonie in unele mancaruri, dar doar in zilele cu dezlegare la untdelemn.

acum 67 luni (27 Feb 2017)

Simona Tivadar, pateul vegetal, produsele de post facute in casa sunt pseudocopii mai mult sau mai putin comestibile ale tabelului lui Mendeleev, in timp ce foietajele, pateurile si placintele din patiserii infunda arterele coronariene din pricina grasimilor rele pe care le contin.

In plus, alimentele din soia precum snitelul, carnatii, crenvurstii, laptele si branza, nu sunt altceva decat dorinta de a pastra ideea ca mancam de post, dar avem imaginea produselor din carne.

"Daca salata cu cartofi este inecata in ulei, imbunatatita cu seminte de floarea-soarelui si dovleac, nu va placea colecistului. Ghiftuiala cu produse de acest fel nu are legatura cu postul", explica Simona Tivadar.

Medicul nutritionist mai spune ca din copilarie isi aminteste ca postul inseamna asceza, mancare cat mai simpla, facuta in casa: "Placinte cu varza si loboda coapte in cuptorul de paine, ulei de la satului, obtinut prin reala presare la rece, intre pietre si adaugat cu multa parcimonie in unele mancaruri, dar doar in zilele cu dezlegare la untdelemn. Cateva fructe uscate sau nuci, mamaliga si fasole, cartofi copti cu salata de varza murata sau zeama de varza".

"Mancati miercurea si vinerea doar legume si fructe, nu dracuiti in trafic si veti fi mai aproape de Rai. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro