Mancam mai mult la o masa cu prietenii. Ce alti factori de mediu contribuie la obezitate

Mancam mai mult la o masa cu prietenii. Ce alti factori de mediu contribuie la obezitate

Cresterea numarului de automobile care au inlocuit mersul pe jos sau cu bicicleta, prezenta electrocasnicelor - aspiratoare si masini de spalat rufe - pe de o parte, a usurat munca in gospodarie, dar, pe de alta, nu au fost inlocuite cu sport, astfel ca au dus la un surplus de calorii.

acum 37 luni (4 Jan 2018)

"Pandemia" de obezitate in randul adultilor are la baza mai ales comportamentul nepotrivit in materie de alimentatie, nu doar predispozitia genetica.

Astfel, potrivit "Ghidului de nutritie" coordonat de prof.dr, Cristian Serafinceanu, medic de diabet, nutritie si boli metabolice, alimentele moderne sunt mai dense din punct de vedere energetic. Aceasta crestere a densitatii se face prin adaugarea de grasimi alimentare care odata ingerate duc la marirea Indicelui de Masa Corporala - IMC.

Indicele de Masa Corporala s-a marit si din pricina cresterii varietatii alimentelor, numarul felurilor de mancare la o masa a crescut, de asemenea. Faptul ca la masa participa mai multi oameni de care suntem legati prin relatii sociale este un alt motiv de obezitate. Mancam, in medie cu 400 de kilocalorii de persoana in plus la o masa cu prietenii.

Mesele luate in afara casei - in special in localuri de tip fast-food - au devenit foarte frecvente in ultimii 30 de ani si se apreciaza ca ele au condus la o crestere a aportului alimentar cu circa 300 de kilocalorii pe zi. Cresterea numarului de automobile care au inlocuit mersul pe jos sau cu bicicleta, prezenta electrocasnicelor - aspiratoare si masini de spalat rufe - pe de o parte, a usurat munca in gospodarie, dar, pe de alta, nu au fost inlocuite cu sport, astfel ca au dus la un surplus de calorii.

Televiziunea, computerul, jocurile video au dus si ele la un consum suplimentar de bauturi dulci si alimente fast-food care ne-au ingrasat cu 160 de calorii pe ora, potrivit calculelor facute de specialisti. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro