Manastirea de la Sambata, loc de pelerinaj in Postul Pastelui. Credinciosii se roaga la fantana unde s-a vindecat Matei Basarab

Manastirea de la Sambata, loc de pelerinaj in Postul Pastelui. Credinciosii se roaga la fantana unde s-a vindecat Matei Basarab

Supranumita si Ierusalimul Ardealului, manastirea este situata pe soseaua care leaga Sibiul de Brasov, la 15 kilometri de Voila si a fost ctitorita de Constantin Brancoveanu. Cladirea dispune de 64 de camere, dintre care sase de tip apartament si chiar de doua si trei paturi. O camera cu doua paturi si baie costa 80 de lei, una cu trei paturi se ridica la 100 de lei, iar un apartament cu balcon, TV-LCD si baie ajunge la 150 de lei pe zi.

acum 60 luni (22 Feb 2015)

Supranumita si Ierusalimul Ardealului, manastirea este situata pe soseaua care leaga Sibiul de Brasov, la 15 kilometri de Voila si a fost ctitorita de Constantin Brancoveanu. Unul in prima vineri dupa Sfintele Pasti, de "Izvorul tamaduirii" si inca unul de Adormirea Maicii Domnului. Manastirea, cea mai importanta din Brasov, este un adevarat loc de pelerinaj pentru credinciosi.

Legenda izvorului unde Matei Basarab s-a vindecat de boala

Un pelerinaj la Sambata presupune si o oprire la fantana Izvorul Tamaduirii. Toti localnicii, dar si calugarii iti vor spune ca este facatoare de minuni. Atestata documentar din secolul al XVI-lea, fantana este cea mai veche piesa din incinta manastirii, in jurul careia, de-a lungul timpului, s-au petrecut si tesut multe intamplari miraculoase si legende. Izvorul a fost descoperit acum mai bine de 500 de ani. O boala de piele il chinuia de ani buni si nu fusese vindecata nici de cei mai priceputi doctori. Dupa ce s-a spalat cu apa izvorului pe maini si pe fata, n-a trecut mult si pielea a inceput sa i se curete.

Calugarii locului spun ca izvorul i-a vindecat pe multi credinciosi de boli incurabile. Bolnavii de epilepsie, de cancer, de boli psihice si-au gasit aici alinarea. A luat din apa izvorului tamaduitor, care fusese sfintita de preoti, si a spalat ochii copilului.

Chilia si izvorul lui Arsenie Boca

Un pelerinaj la Manastirea Sambata nu se poate incheia fara o vizita si o rugaciune la Chilia parintelui Arsenie Boca, sapata in munte. Trebuie insa sa mergeti vara si sa aveti incaltari de munte. Traseul de aproximativ cinci kilometri nu este unul usor, dar odata ajunsi la chilie veti spune ca merita. Multi spun ca o rugaciune spusa la Chilia lui Arsenie Boca, le-a adus linistite si i-a ferit de probleme.

Nu departe de manastire, la vreo 500 de metri, se afla izvorul parintelui Arsenie Boca, su... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro