Manastirea ctitorita de Gigi Becali, lasata in bezna de hoti. "Ne-au furat si ultimul generator de curent"

Manastirea ctitorita de Gigi Becali, lasata in bezna de hoti.

"La inceputul anului 2017, maica stareta Rafaela a fost nevoita sa faca un imprumut pentru a achizitiona un generator de o capacitate mai mare (la care inca mai are de platit), pentru a asigura lumina si caldura in manastire si in locuintele sociale care apartin manastirii. Istoria frumosului lacas de cult Manastirea Colilia este situata la 70 kilometri de municipiul Constanta, aproape de comuna Cogealac, si a fost reconstruita in anii 2000 datorita sprijinului financiar al lui Gigi Becali. In anii `40, comunitatea de nemti a emigrat in Germania, iar satul, situat la 13 kilometri de Cogealac si 48 kilometri de Constanta, a fost depopulat incetul cu incetul. Biserica romano-catolica a germanilor din Dobrogea a fost refacuta de Gigi Becali VIDEO Slujba pentru eliberarea lui Gigi Becali, oficiata de IPS Teodosie in manastirea ctitorita de latifundiar Manastire ctitorita de Becali, drumul de la proprietate romano-catolica la "ograda" lui Teodosie - detaliul nestiut al unei donatii

acum 40 luni (3 Nov 2017)

Doua generatoare au fost furate in noaptea de 23 spre 24 octombrie. Acestea fusesera cumparate cu mari eforturi de manastire, la inceputul anului.

"La inceputul anului 2017, maica stareta Rafaela a fost nevoita sa faca un imprumut pentru a achizitiona un generator de o capacitate mai mare (la care inca mai are de platit), pentru a asigura lumina si caldura in manastire si in locuintele sociale care apartin manastirii. Cel de-al doilea generator era folosit pentru a le asigura apa curenta in manastire", relateaza Laura Caloean, de la Biroul de presa al Arhiepiscopiei Tomisului.

Manastirea Colilia ramasese cu un ultim generator, mai vechi si depasit de nevoile obstei. Daca vrem sa calcam ceva, la fel, iar caldura nu avem deloc!", a spus stareta Rafaela care-si facea sperante ca va putea face rost de bani ca sa cumpere un generator sa le ajute peste iarna.

Dar in noaptea de 1 spre 2 noiembrie, hotii au furat si ultima sursa de lumina, apa si caldura a manastirii.

"Dar stiu ca au nevoie de mai mult, asa ca m-am gandit sa incerc sa fac un apel pentru a le veni in ajutor. RO41BTRLRONCRT0221819101 deschis la BANCA TRANSILVANIA sau luand legatura cu maica stareta la numarul de telefon 0767.937.095. Orice ajutor, oricat de mic, este binevenit!", roaga Laura Caloean.

Istoria frumosului lacas de cult

Manastirea Colilia este situata la 70 kilometri de municipiul Constanta, aproape de comuna Cogealac, si a fost reconstruita in anii 2000 datorita sprijinului financiar al lui Gigi Becali.

Lacasul de cult are o istorie aparte, fiind construita de germanii stabiliti in satul Colilia din Dobrogea, in anul 1880.

In 1934, biserica romano-catolica a fost finalizata, dar enoriasii germani aveau sa se bucure putin timp de ea. In anii `40, comunitatea de nemti a emigrat in Germania, iar satul, situat la 13 kilometri de Cog... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro