Manastirea Corlateni este considerata "Athos-ul romanesc". Ce viziune a avut batranul care a construit lacasul de cult

Manastirea Corlateni este considerata

Dupa 3 ani batranul Corlateanu are o vedenie in care insusi Maica Domnului i se arata si ii daruieste ca in acest loc sa faca un altar de rugaciune, care dupa un timp scurt, ajutat de fiul sau Stefan si o parte de credinciosi ridica un schit care a fost sfintit de Mitropolitul Nectarie in anul 1934, aici au slujit calugari pina in anul 1962 cind au fost dimulat si trasportat in comuna Voronet unde a fost ridicata o biserica pentru aceasta parohie, iar o parte din obiectele de cult au fost luate de catre manastirea Putna.

acum 53 luni (21 May 2016)

Aceasta este o manastire de calugari ce are ca hram Sfantul Ioan Iacob de la Neamt si Sfanta Treime.

In interiorul bisericii manastirii se afla parti din moastele mai multor sfinti, printre care se numara Sfantul Ioan Iacob de la Neamt, Sfintii Mucenici Prov, Tarah si Andronic, Sfantul Cuvios Gheorghe Hozevitul, Sfantul Mare Mucenic Pricopie si Sfintii Mucenici ucisi in pustiul Hozeva, dar si icoana facatoare de minuni a Sfintei Ana, mama Maicii Domnului.

Ridicarea Manastirii Corlateni de la Pojorata are la baza o legenda interesanta. In timpul Primului Razboi Mondial, un localnic pe nume Constantin Corlateanu avea un fiu plecat pe front, de la care n-a mai primit nicio veste. Disperat, barbatul a luat decizia de a posti timp de 40 de zile, sperand ca asa sa afle despre soarta baiatului sau. FOTO Alexandru Losonczy

"Corlateanu Constantin ridica o cruce de fier cu postament de ciment spre lauda lui Dumnezeu, marturie sta inscriptia de pe tabelele de arama din postamentul crucii, catre anul 1927 a fost sfintita de catre preotii din imprejurimi. Dupa 3 ani batranul Corlateanu are o vedenie in care insusi Maica Domnului i se arata si ii daruieste ca in acest loc sa faca un altar de rugaciune, care dupa un timp scurt, ajutat de fiul sau Stefan si o parte de credinciosi ridica un schit care a fost sfintit de Mitropolitul Nectarie in anul 1934, aici au slujit calugari pina in anul 1962 cind au fost dimulat si trasportat in comuna Voronet unde a fost ridicata o biserica pentru aceasta parohie, iar o parte din obiectele de cult au fost luate de catre manastirea Putna. Inainte de dimularea schitului in anul 1957 batrinul ctitor in virsta de 96 de ani pleaca in locul de veci multumit in suflet de faptele facute in slujba lui Dumnezeu.

In anul 1962, comunistii au desfiintat schitul de la Pojorata si un mutat biserica la Voronet. Toate icoanele si obiectele de cult din interior au fost duse la Manastirea Putna, la Pojorata ramanand d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro