Manastire executata silit din cauza patimilor pentru jocuri de noroc ale staretului. Cine e functionarul care trebuie sa primeasca 50.000 de euro

Manastire executata silit din cauza patimilor pentru jocuri de noroc ale staretului. Cine e functionarul care trebuie sa primeasca 50.000 de euro

Gabriel Gherghesanu a dat in judecata Manastirea Golia si Mitropolia Moldovei si Bucovinei in data de 4 iulie 2016, solicitand suma de 51.500 de euro, plus 1.000 de euro penalitati. Pana sa se ajunga la termenul de stingere a datoriei, staretul ar mai fi solicitat un supliment de imprumut de 7.000 de euro, debitul ajungand astfel la 60.000 de euro.

acum 73 luni (16 Apr 2018)

Manastirea Golia este executata silit dupa o cerere formulata de executorii judecatoresti Gabriel Birca si Gheorghe Nicolaita Lupu. Cei doi au solicitat executarea manastirii in numele lui Gabriel Gherghesanu, consilier al Directiei Tehnice de Investitii din cadrul Primariei Iasi, care a castigat un proces cu Manastirea Golia, pentru recuperarea unei datorii de peste 50.000 de euro.

Gabriel Gherghesanu a dat in judecata Manastirea Golia si Mitropolia Moldovei si Bucovinei in data de 4 iulie 2016, solicitand suma de 51.500 de euro, plus 1.000 de euro penalitati. In cererea sa, functionarul precizeaza ca, la data de 3 august 2012, a imprumut Manastirea Golia, reprezentanta pe atunci de staretul arhimandrit Vitalie Danciu, cu suma de 53.000 de euro. La momentul respectiv, potrivit actiunii de chemare in judecata, staretul ar fi solicitat banii "invocand o nevoie urgenta pentru plati pe care trebuie sa le faca pentru utilitati restante ale manastirii si pentru lucrari de restaurare".

In discutiile cu staretul, Gherghesanu spune ca a primit asigurari ca va primi banii inapoi, intrucat trebuie sa ii obtina de la Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Pana sa se ajunga la termenul de stingere a datoriei, staretul ar mai fi solicitat un supliment de imprumut de 7.000 de euro, debitul ajungand astfel la 60.000 de euro.

Gabriel Gherghesanu nu a primit insa banii inapoi si a aflat ca staretul in care a avut incredere a fost mutat disciplinar de catre reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Motivul: staretul mai imprumutase sume de bani si de la alte persoane, fara a le mai restitui. Potrivit unor informatii furnizate de presa ieseana, Vitalie Danciu ar fi obisnuit sa joace inclusiv la jocurile de noroc, varianta neconfirmata niciodata de acesta sau de superiorii acestuia.

In 2011, anul precedent imprumutarii manastirii, Gabriel Gherghesanu a avut un venit salarial anual de 25.000 de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro