Managerul interimar al Spitalului de Urgenta Floreasca, demis din functie. Ministerul Sanatatii: "Unitatea de arsi este inca nefunctionala"

Managerul interimar al Spitalului de Urgenta Floreasca, demis din functie. Ministerul Sanatatii:

Director interimar a fost numit Sorin Paun, care pana joi a ocupat functia de director medical al unitatii sanitare, dupa cum a declarat, pentru "Adevarul", Oana Grigore, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii. Unitatea de Arsi, inaugurata de trei ori Ieri, profesorul Ioan Lascar, seful Clinicii de Arsuri de la Spitalul Floreasca, a declarat ca unitatea si-a inceput activitatea, dupa ce personalul medical a fost instruit in Franta.

acum 54 luni (21 Apr 2016)

Director interimar a fost numit Sorin Paun, care pana joi a ocupat functia de director medical al unitatii sanitare, dupa cum a declarat, pentru "Adevarul", Oana Grigore, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii.

"Doctorul Louchi a fost demis in aceasta dimineata dupa ce ministrul Sanatatii s-a dus la Spitalul Floreasca pentru a vedea cum functioneaza Unitatea de Arsi despre care conducerea spitalului spunea ieri ca este functionala. Astfel, in eventualitatea in care ne-am mai confrunta cu o tragedie precum cea de la Colectiv, nu iti preia nimeni pacientii", a explicat Oana Grigore.

De altfel, aceasta a aratat ca medicii si asistentele angajate in Unitatea de Arsuri s-au scolit pe banii Ministerului Sanatatii si ai Bancii Mondiale in Franta, promisiunea facuta dupa tragedia Colectiv de conducerea unitatii medicale fiind aceea ca in cel mult trei luni Unitatea va deveni functionala.

"Chiar cred ca nu am fortat pe nimeni sa fac imposibilul, asa mi s-a spus atunci, ca in trei luni se rezolva problema", a declarat ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu.

Unitatea de Arsi, inaugurata de trei ori

Ieri, profesorul Ioan Lascar, seful Clinicii de Arsuri de la Spitalul Floreasca, a declarat ca unitatea si-a inceput activitatea, dupa ce personalul medical a fost instruit in Franta. Internarea in aceasta sectie se face asa cum este in toata lumea, dupa criterii foarte bine stabilite, trecute intr-o lista cu caracter de lege pentru personal", a explicat profesorul Ioan Lascar.

Medicul a mai spus ca sectia este folosita doar pentru bolnavii arsi grav, fiind estimate, la nivel national, aproximativ 200 de cazuri pe an. Urmatoarele unitati de genul celei care functioneaza la Floreasca ar urma sa fie infiintate la Iasi, Targu Mures, Cluj si Craiova, care vor fi spitale regionale. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro