Mamele trecute de 30 de ani cresc copii mai destepti: "Nou-nascutii cu mame inaintate in varsta se vor descurca mai bine"

Mamele trecute de 30 de ani cresc copii mai destepti:

Potrivit statisticilor, numarul femeilor care nasc copii la aproape 40 de ani sau chiar mai mult s-a triplat in ultimii 20 de ani. Parintii trecuti de 35 de sunt mai putin ingrijorati de situatia materiala, de job-urile pe care le au si astfel, isi pot permite sa petreaca mai mult timp cu copiii lor. Un studiu realizat de Menopause Journal a examinat sperantele de viata ale mamelor in varsta si a constatat faptul ca femeile care au avut ultimul lor copil dupa varsta de 33 de ani sunt susceptibile de a trai pana la 95 de ani.

acum 101 luni (12 Jul 2016)

Potrivit statisticilor, numarul femeilor care nasc copii la aproape 40 de ani sau chiar mai mult s-a triplat in ultimii 20 de ani. Conform Psyhology Today, numarul femeilor care raman insarcinate la peste 30 de ani este in continua crestere datorita mai multor factori, printre care si evolutiile din domeniul medical.

Robin Gorman Newman, fontatorul site-ului MotherhoodLater.com, o comunitate a mamelor trecute de 35 de ani, relateaza faptul ca organizatia se mareste vizibil de cand aceasta si-a inceput activitatea in 2005. "Primesc cereri de la femei care anticipeaza ca vor deveni mame la peste 35 de ani sau mai tarziu, necesitand asadar o multitudine de informatii si sprijin" spune aceasta.

Pe langa faptul ca mamele vor sa isi prelungeasca perioada in care se dezvolta din punct de vedere profesional si financiar, exista beneficii si pentru copiii care se nasc din parinti cu varsta medie de peste 35 de ani. Copiii pot avea rezultate pozitive pe termen lung

Conform studiilor realizate pe acest subiect in Suedia, oamenii de stiinta au putut analiza dezavantajele pe care le poate avea un copil avand o mama trecuta de varsta de 35 de ani. Acestia au aflat ca amanarea fertilizarii (din cauza sanatatii precare, a avantajelor care pot aparea pe parcursul unei cariere sau chiar din cauza preventiei), chiar si la varsta de 40 de ani, este asociata cu rezultatele pozitive ale copiilor, care pot aparea pe termen lung.

Cand cercetatorii au analizat toate studiile efectuate, acestia au realizat ca nou nascutii care au mame inaintate in varsta si care au stat mai mult timp in sistemul educational, sunt mai implicati in urmarea studiilor, se descurca mai bine la scoala, la liceu, apoi la facultate, terminandu-si studiile cu brio.

Barclay si Myrskyla, unul dintre cuplurile analizate pe parcursul cercetarilor, spun ca " Nu exista dezavantaje sau statistici semnifi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro