Mama politistului Gigina: "Daca eu si sotul meu am ridicat degetul indicandu-l pe domnul Oprea principalul vinovat, am facut-o cu toata responsabilitatea"

Mama politistului Gigina:

"In raport cu ansamblul probelor administrate pana in prezent (intre care doua expertize criminalistice si o expertiza tehnica ) se retine ca exista indicii rezonabile in sensul ca ministrul de interne Oprea Gabriel este cel care a impus, folosindu-se de ascendentul pe care demnitatea detinuta i-l conferea si cu incalcarea dispozitiilor legale care reglementeaza deplasarea coloanei oficiale care il insotea, ca deplasarea sa se faca cu viteza foarte ridicata, cauza care a contribuit la producerea accidentului rutier care a dus la decesul victimei Gigina Bogdan-Cosmin", mai arata DNA.

acum 44 luni (21 Oct 2016)

Tatal lui Bogdan Gigina, agentul sef principal Cornel Gigina, care este si el politist la Brigada Rutiera, a participat la comemorarea de ieri in uniforma de serviciu.

"La un an de la trecerea in nefiinta a lui Bogdan pot sa spun un singur lucru. Sotul meu lucreaza in sistem de 30 de ani. Bogdan lucra de aproximativ 9 ani......Daca eu si sotul meu am ridicat degetul indicandu-l pe domnul Oprea principalul vinovat pentru moarta copilului nostru, am facut-o cu toata responsabilitatea", este postarea mamei lui Bogdan Gigina. Ultimul mesaj:

Mama politistului Bogdan Gigina, Carmen Gigina, rememoreaza intr-o alta postare pe Facebook ultima convorbire avuta cu fiul sau in urma cu un an, inainte ca tanarul sa moara intr-un accident de motocicleta in timp ce se afla in coloana care il insotea pe Gabriel Oprea. Agentul de politie, care facea parte dintr-un dispozitiv de insotire a lui Gabriel Oprea, atunci vicepremier si ministru al Afacerilor Interne, a pierdut controlul motocicletei, in conditiile in care ploua, si a ajuns intr-o groapa sapata pe carosabil pentru lucrari la reteaua de gaze.

"In ceea ce priveste cauza accidentului de circulatie constand in viteza de deplasare (84 de km/h) si neadaptarea acesteia la conditiile meteorologice, din probele administrate pe parcursul urmaririi penale rezulta indicii rezonabile ca aceasta cauza a fost determinata de catre ministrul de Interne Oprea Gabriel. Viteza de deplasare era stabilita in mod implicit de catre ministrul de interne prin comunicarea destinatiei si a momentului precis la care acesta trebuia sa ajunga la destinatie. De altfel, acesta era singurul in masura sa solicite marirea vitezei de deplasare dincolo de depasirea limitei de siguranta", sustin anchetatorii.

"In raport cu ansamblul probelor administrate pana in prezent (intre care doua expertize criminalistice si o expertiza tehnica ) se retine ca exista indicii ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro