Mama acuzata ca si-a rapit copilul din Canada a fost eliberata din arest. Fostul sot a venit in Romania sa-si ia fiul

Mama acuzata ca si-a rapit copilul din Canada a fost eliberata din arest. Fostul sot a venit in Romania sa-si ia fiul

Ana Maria Nedelcu a fost arestata pe 13 aprilie, in urma unei decizii luata de un judecator de la Curtea de Apel Bucuresti, cu toate ca procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel nu solicitasera acest lucru. Asta in contextul in care, in evidentele Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a fost inregistrata pe 23 martie o adresa a Ministerului Justitiei avand ca obiect cererea de extradare formulata de autoritatile judiciare din Canada privind pe Ana Maria Nedelcu, cetatean roman, urmarita penal de autoritatile canadiene pentru savarsirea infractiunii de rapire cu incalcarea unui ordin de custodie, pedepsita cu inchisoare de pana la 10 ani.

acum 79 luni (22 Apr 2016)

Ana Maria Nedelcu a fost arestata pe 13 aprilie, in urma unei decizii luata de un judecator de la Curtea de Apel Bucuresti, cu toate ca procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel nu solicitasera acest lucru. Instanta a luat aceasta masura deoarece autoritatile canadiene au acuzat-o pe femeie de rapire internationala de minori. Joi insa magistratii de la Curtea Suprema a admis atat contestatia depusa de Ana Maria Nedelcu, cat si pe cea a procurorilor, dispunand eliberarea din arest a femeii.

Procesul de extradare - femeia risca 10 ani de inchisoare Pe de alta parte, la Curtea de Apel Bucuresti se desfasoara un alt proces, in care se discuta extradarea femeii in Canada.Termenul va avea loc pe 25 aprilie. Asta in contextul in care, in evidentele Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a fost inregistrata pe 23 martie o adresa a Ministerului Justitiei avand ca obiect cererea de extradare formulata de autoritatile judiciare din Canada privind pe Ana Maria Nedelcu, cetatean roman, urmarita penal de autoritatile canadiene pentru savarsirea infractiunii de rapire cu incalcarea unui ordin de custodie, pedepsita cu inchisoare de pana la 10 ani. In documentele transmise de statul canadian a fost descrisa fapta savarsita de Ana Maria Nedelcu, constand in aceea ca, in 2014, aceasta a plecat in Romania impreuna cu copilul sau minor, incalcand ordinul de custodie emis de catre o instanta canadiana, ordin prin care drepturile parintesti privind pe minor erau exercitate de catre ambii parinti. Procurorii arata ca fapta retinuta are corespondent in legislatia penala romana in infractiunea de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorilor, pentru care se prevede pedeapsa inchisorii de la o luna la 3 luni sau amenda. Acesta vrea sa-si ia fiul de 7 ani si sa plece cu el in Canada, desi este acuzat de apropiati ca este violent atat cu el, cat si cu femeia. De altfel, Ana Maria Nedelcu recunoaste ca a fugit din Toronto cu baietelul si a venit in Romania... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro