Malpraxis la Spitalul de Arsuri din Bucuresti. O femeie a murit, dupa o transfuzie de sange gresita. Purtator de cuvant: Medicul responsabil inca mai profeseaza

UPDATE 12.34: Purtătorul de cuvant al Spitalului de Arsuri din București, Adrian Stănculea, a precizat că pacienta a primit sange greșit din cauza "unor vicii de procedură". ------------ O femeie de 68 de ani a murit, la Spitalul de Arsuri din București, după ce grupa de sange i-a fost determinată incorect, astfel că i s-a administrat o transfuzie cu sange greșită, a precizat purtătorul de cuvant al Ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu.

acum 45 luni (13 Jul 2016)

UPDATE 12.34: Purtătorul de cuvant al Spitalului de Arsuri din București, Adrian Stănculea, a precizat că pacienta a primit sange greșit din cauza "unor vicii de procedură".

"După părerea mea de medic, nu a fost ucisă de accidentul transfuzional", a spus reprezentantul Spitalului de Arsuri din București.

Femeia avea grupa de sange B și a primit A.

Intrebat dacă medicul care s-a ocupat de femeie mai profesează, purtătorul de cuvant a precizat că nu a fost suspendat, insă se efectuează o anchetă.

------------

O femeie de 68 de ani a murit, la Spitalul de Arsuri din București, după ce grupa de sange i-a fost determinată incorect, astfel că i s-a administrat o transfuzie cu sange greșită, a precizat purtătorul de cuvant al Ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu. In plus, ea a precizat că unitatea de transfuzii de la Spitalul de Arşi a fost suspendată, din cauză că funcţiona fără autorizare, potrivit Agerpres.

"Incidentul a fost in data de 13 iunie şi a fost raportat in 27 iunie.

In acest caz, Ministerul Sănătății a dispus Inspecţiei Sanitare efectuarea unui control, in urma verificărilor fiind suspendată activitatea unităţii de transfuzii a spitalului.

"Am dispus controale Inspecţiei Sanitare, am tras concluzii şi am suspendat activitatea unităţii de transfuzii. In acest moment, dacă un pacient are nevoie de transfuzie trebuie să se ia legătura cu Centrul de transfuzii Bucureşti pentru ca specialiştii acestuia să vină să le facă testele de grupă şi să le livreze sangele numai pentru acel pacient. Activitatea unităţii de transfuzii de la Spitalul de Arşi a fost suspendată din cauză că aceasta funcţiona fără autorizare. Pe data de 8 iulie s-a suspendat activitatea", a explicat purtătorul de cuvant.

Femeia a ajuns la spital după ce a fost mușcată de caini.

Potrivit Digi24, ministrul Sănătății, V... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro