Malala Yousafzai, laureata premiului Nobel pentru Pace, criticata in propria tara: "Nu are nimic special"

Malala Yousafzai, laureata premiului Nobel pentru Pace, criticata in propria tara:

Devenita cea mai tanara persoana care a castigat premiul Nobel pentru Pace, Malala Yousafzai, in varsta de doar 17 ani, a reusit sa provoace, din nou, sentimente de bucurie si de recunostinta in intreaga lume.

acum 78 luni (11 Oct 2014)

Devenita cea mai tanara persoana care a castigat premiul Nobel pentru Pace, Malala Yousafzai, in varsta de doar 17 ani, a reusit sa provoace, din nou, sentimente de bucurie si de recunostinta in intreaga lume. Cu toate acestea, in propria ei tara, ea a fost criticata de cateva persoane pentru succesul ei.

Un editor al ziarului pakistanez "Observer" a declarat pentru postul BBC ca decizia de a acorda premiul Nobel pentru Pace lui Malala Yousafzai este "una politica si o conspiratie".

Mai mult decat atat, cativa pakistanezi au acuzat decernarea premiului Nobel ca fiind o "conspiratie" a Statelor Unite ale Americii, pentru a crea confuzie asupra valorilor musulmane.

"Americanii si tatal adolescentei au inscenat impuscarea ei, tocmai pentru a deveni un erou national", a fost parerea unui alt ziarist din Pakistan.

Chiar daca au existat si asemenea pareri, majoritatea pakistanezilor s-au declarat fericiti si mandri ca o persoana atat de tanara din tara lor a reusit sa primeasca mult ravnita distinctie.

Vineri, in momentul in care i-a fost decernat premiul Nobel pentru Pace, Malala Yousafzai se afla la scoala, a declarat pentru agentia AFP un purtator de cuvant al companiei de relatii publice Edelman, care se ocupa de imaginea adolescentei pakistaneze.

In octombrie 2012, Malala Yousafzai a fost impuscata in cap de talibani pentru ca devenise o militanta pentru drepturile femeilor la educatie.

In prezent, Malala locuieste in Birmingham, iar vineri a primit premiul Nobel pentru Pace, impreuna cu indianul Kailash Satyarthi, care militeaza impotriva exploatarii copiilor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro