Maicutele care au "adoptat" cinci frati orfani: "Suferim alaturi de ei, ne bucuram impreuna cu ei"

Maicutele care au

PS Visarion, alaturi de cei cinci frati si de obstea manastirii - 2016 FOTO Episcopia Tulcii Unii copiii s-au dovedit pasionati si de alte activitati decat cele obisnuite, ce se desfasoara in curtea plina cu flori a manastirii, acolo unde dau si ei o mana de ajutor la treburi sau unde se joaca. Aceasta activitate a lor se inscrie in traditia veche a Bisericii de a purta grija de orfani, de vaduve si de saraci, fiind o prelungire a iubirii milostive si jertfelnice a Mantuitorului Iisus Hristos, Cel care S-a identificat cu toate persoanele care au nevoie de sprijin si de ajutor atat moral cat si material", a declarat pentru "Adevarul" episcopul Tulcii, PS Visarion.

acum 69 luni (23 May 2018)

La marginea padurii Babadag, in satul tulcean Visterna, se ridica o manastire inchinata "Nasterii Maicii Domnului". Maicutele de la manastirea Visterna (comuna Sarichioi) au de cinci ani o ascultare in plus fata de cele obisnuite ale calugariei: au grija decei cinci frati orfani de mama si parasiti de tata. Copiii au fost luati in plasament de maicute si din 2013.

"Suferim si ne bucuram cu ei"

Petrica, Nicoleta, Stefania si gemenele Daniela si Valentina, cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani, au primit o familie la manastirea Visterna. Aici, patru maicute ii ingrijesc, ii pregatesc in fiecare zi sa mearga la Scoala Generala din Sarichioi, ii ajuta la teme, rad si plang alaturi de ei. "Ne-am atasat foarte mult de ei, suferim alaturi de ei, ne bucuram impreuna cu ei", spun maicutele. Insa, cel mai important lucru este ca cei cinci frati primesc afectiunea de care au nevoie pentru a creste si a se dezvolta normal.

"Ideea de activitate sociala a venit instantaneu, cu ocazia participarii la o sedinta a Consiliului Judetean Tulcea, unde am aflat ca zilnic sunt abandonati in spitale un numar mare de copii. De altfel, maica a acceptat cu greu sa vorbeasca despre ei si despre activitatea sociala a manastirii, sustinand tot timpul ca este ceva normal ce fac ele.

PS Visarion, alaturi de cei cinci frati si de obstea manastirii - 2016 FOTO Episcopia Tulcii

Unii copiii s-au dovedit pasionati si de alte activitati decat cele obisnuite, ce se desfasoara in curtea plina cu flori a manastirii, acolo unde dau si ei o mana de ajutor la treburi sau unde se joaca. Pentru doi dintre frati, care sunt talentati la dansuri populare si balet, calugaritele fac saptamanal zeci de kilometri pentru a-i duce la Tulcea sau Babadag, orase unde se organizeaza cursuri pentru copii dornici sa invete astfel de miscari. Este frumos, mai ales atunci cand auzim cuvinte de lauda la adresa ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro