Maia Sandu: Declaratiile lui Mihai Tudose incurajeaza adoptarea in Republica Moldova a unui sistem electoral care va favoriza fortele pro-Kremlin

Maia Sandu, lidera Partidului Actiune si Solidaritate, sustine ca declaratiile facute la Chisinau de catre premierul Mihai Tudose reprezinta o incurajare pentru a se adopta, in Republica Moldova, un sistem electoral pro-Kremlin. Citeste si: Premierul Mihai Tudose: Vizita la Chisinau este una simbol, de sustinere pe parcursul proeuropean al Republicii Moldova "Daca drumul Moldovei este clar catre vest, catre Uniunea Europeana, atunci interconectarile pe sistemele vitale pentru orice tara de energie, gaz si energie electrica este clar ca ar trebui sa fie interconectate cu restul Europei.

acum 81 luni (22 Jul 2017)

Maia Sandu, lidera Partidului Actiune si Solidaritate, sustine ca declaratiile facute la Chisinau de catre premierul Mihai Tudose reprezinta o incurajare pentru a se adopta, in Republica Moldova, un sistem electoral pro-Kremlin.

"Am aflat cu regret ca, in timp ce noi protestam impotriva abuzurilor unei guvernari care vrea sa ne duca pe calea dictaturii, premierul Tudose a incurajat public adoptarea unui sistem electoral care va favoriza fortele pro-Kremlin la urmatoarele alegeri si care inseamna sfarsitul democratiei in Republica Moldova. O lege criticata de institutiile europene, care introduce un sistem electoral ce a esuat in Romania, Georgia si Ucraina, nu poate fi potrivita pentru Republica Moldova", a scris Maia Sandu pe contul ei de Facebook. Citeste si: Premierul Mihai Tudose: Vizita la Chisinau este una simbol, de sustinere pe parcursul proeuropean al Republicii Moldova "Daca drumul Moldovei este clar catre vest, catre Uniunea Europeana, atunci interconectarile pe sistemele vitale pentru orice tara de energie, gaz si energie electrica este clar ca ar trebui sa fie interconectate cu restul Europei. Romania fiind vecinul Moldovei cu aceste structuri, de data aceasta nu mai vorbim daca se face, ci vorbim de etape, de termene de finalizare".

"Am aprecia ca pe viitor reprezentantii guvernului Romaniei sa fie mai atenti la ceea ce se intampla in Republica Moldova, sa nu se lase dezinformati de forte care promoveaza valori total opuse celor promovate de Romania in regiune. Sa nu uite ca guvernantii actuali, care se prezinta ca prieteni ai Romaniei, l-au aburcat pe Igor Dodon, cel mai mare romanofob, in functia de presedinte al Republicii Moldova", considera Maia Sandu. Proiectul de lege fusese anterior criticat de Comisa de la Venetia. Citeste si: Mihai Tudose, la Chisinau: Schimbarea sistemului de alegeri in Republica Moldova este un drept al Parlamentului "In primul rand, schimbarea acestui sistem este un drept al Parlamentului. Ceea ce este ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro