Mai usor cu Iohannis pe scari, in capul lor troneaza inca PSD

Buna parte a electoratului, in special fostii "basisti", incriminarile mai ales de la ei vin, n-au avut si nici nu au incredere in Iohannis (in principal pentru ca nu s-a delimitat de puciul din 2012) si banuiesc acum (ca si in campanie) ca noul presedinte nu a internalizat suficient discursul pro-justitie, pro-stat de drept, ca intelege doar superficial motivatiile profunde si asteptarile celor care l-au sustinut. Ce sa mai discutam despre asertiunea, amintind de initiativa legislativa a pesedistului Nicolae Serban, devenita obsesie pentru dadatorii cu subsemnatul la DNA, referitoare la faptul ca " este de dorit ca CSM-ul si Inspectia Judiciara sa ia atitudine, potrivit atributiilor legale, la modul cel mai serios ori de cate ori apar scurgeri nepermise de informatii in presa, din dosarele penale aflate in curs de instrumentare". "Lupta anticoruptie si impotriva crimei organizate tin de securitatea nationala, iar Consiliul Suprem de Aparare a Tarii se ocupa si de acest domeni", argumentul adus fiind ca acolo se regaseste si ministrul Transporturilor, iar "lucrurile de care se ocupa procurorul general sunt cel putin la fel de importante".

acum 110 luni (8 Jan 2015)

Am evitat sa scriu pina acum despre tacerile presedintelui Iohannis sau sa-l critic pentru gesturile mai mult sau mai putin fericite ale perioadei de tranzitie, am asteptat, deci, sa-si intre efectiv in functie. Beneficiar al votului negativ, Iohannis a fost supus in doar trei saptamini de la investitura unui veritabil tir, culminat acum cu disecarea si reinterpretarea discursului tinut la CSM, unele reprosuri fiind perfect justificate, altele mergind in linia delictului de intentie. Buna parte a electoratului, in special fostii "basisti", incriminarile mai ales de la ei vin, n-au avut si nici nu au incredere in Iohannis (in principal pentru ca nu s-a delimitat de puciul din 2012) si banuiesc acum (ca si in campanie) ca noul presedinte nu a internalizat suficient discursul pro-justitie, pro-stat de drept, ca intelege doar superficial motivatiile profunde si asteptarile celor care l-au sustinut. Din partea acestui segment de electorat Iohannis nu a beneficiat de nicio perioada de gratie, stacheta i-a fost plasata foarte sus si totul se judeca prin comparatie. Poate fi insa si extrem de riscant daca Iohannis nu intelege si nu invata din mers.

Controversatul discurs a pedalat pe "independenta justitiei", pusa in contextul "statului de drept consolidat", pe constiinta si onestitatea magistratilor, care "sunt atit de independenti cit vor ei sa fie", promitind "promovarea unor judecatori si procurori, pe criterii ce tin exclusiv de competenta profesionala, experienta manageriala si integritate". "Este de datoria mea sa arat, totodata, ca institutiile nu trebuie personalizate, identificate cu imaginea liderului de la un moment dat. Doar asa ne putem feri de derapaje si manipulari, de situatii periculoase si nedemocratice. Nimic din aceasta parte a discursului nu ridica semne de intrebare, ba din contra, vine in siajul asteptarilor, mai ales daca ne uitam si la cu felicitarile adresate acelor "oamenii onesti si performanti din sistemul judiciar romanesc au trezit i... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro