MAI realizeaza o simulare de cutremur, in Bucuresti si Iasi. Este verificata capacitatea de reactie si interventie a echipajelor de urgenta. Raed Arafat: Dupa declansarea planului rosu de interventie, a fost mobilizat intregul efectiv al pompierilor | FOTO

"E legat si de ce s-a intamplat la Colectiv si, mai ales, de ce a urmat dupa Colectiv, de deciziile de modificari legislative si procedurale pe care le-am facut tragand invatamintele de la Colectiv. ----------- Ministerul Afacerilor de Interne a inceput, luni dimineata, un exercitiu de alarmare a structurilor pentru situatii de urgenta in Bucuresti si in judetul Iasi, pentru verificarea capacitatii de reactie si de interventie in caz de cutremur. Exercitiul "Seism 2016" se desfasoara sub coordonarea DSU si are ca scop verificarea capacitatii de reactie si de interventie a structurilor pentru situatii de urgenta, timpul necesar mobilizarii unor capabilitati suplimentare, modul de implementare a procedurilor de coordonare adoptate in acest an, precum si identificarea si remedierea eventualelor deficiente.

acum 91 luni (1 Nov 2016)

Potrivit noului scenariu, in zona centrala a Capitalei, echipele de interventie au identificat peste 18 imobile in diferite stadii de avariere. Din primele estimari ar fi vorba de peste 100 de persoane ranite, 300 de persoane sinistrate si posibil persoane decedate. Din primele evaluari sunt 450 de raniti si 400 de persoane sinistrate. Se estimeaza un numar de 160 de raniti si 400 de persoane sinistrate. Din primele date, sunt 800 de raniti, 300 de persoane sinistrate si posibil si persoane decedate.

UPDATE 13.24: Premierul Dacian Ciolos a precizat ca exercitiul are legatura cu tragedia de la clubul Colectiv si cu masurile luate dupa aceasta, dar si cu riscurile de cutremur despre care s-a discutat mult in spatiul public.

"E legat si de ce s-a intamplat la Colectiv si, mai ales, de ce a urmat dupa Colectiv, de deciziile de modificari legislative si procedurale pe care le-am facut tragand invatamintele de la Colectiv. E legat si de riscurile de cutremur despre care s-a discutat mult in spatiul public. Sigur ca cei de la ISU se asteptau probabil ca, la un moment dat, sa se intample acest exercitiu, pentru ca domnul ministru a spus ca va vrea sa vada si cum se aplica in practica aceste noi decizii luate", a declarat Ciolos, la Adevarul Live.

13.17: Seful DSU, Raed Arafat, a precizat, intr-o conferinta de presa, ca primele 21 de ambulate au plecat deja in misiune. Totodata, au fost alertate serviciile de ambulanta, pe plan national, sa intre in doua ture si nu in trei si sa asigure asistenta in lipsa echipajelor SMURD deplasate (...). Ambulanta Bucuresti a mobilizat un numar mare de ambulante, a suplimentat numarul de personal si au fost alertate ambulantele private pentru sprijinirea echipelor care au plecat spre locurile de inverventie", a declarat Raed Arafat.

"In cadrul exercitiului "SEISM 2016" care a fost declansat de MAI in aceasta dimineata, in sprijinul structurilor de interventie din Iasi si Bucuresti au fost mobilizate efe... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro