Mai putini dinti pentru mai multa frumusete. La ce trucuri dureroase apelau doamnele din inalta societate

Mai putini dinti pentru mai multa frumusete. La ce trucuri dureroase apelau doamnele din inalta societate

Tot acest sacrificiu facut "pe viu" era pentru a le aduce un plus de frumusete. Cerem tehnicianului sa faca premolarii secunzi mai ingusti astfel incat sa cream acest minus de substanta si sa oferim un aspect ideal estetic.

acum 25 luni (26 Jan 2018)

Tot acest sacrificiu facut "pe viu" era pentru a le aduce un plus de frumusete.

"In realitate nu faceau altceva decat sa accentueze linia estetica a fetei prin accentuarea pometilor. Era o metoda disperata de a atrage atentia asupra trasaturilor fetei intr-un moment crucial al oricarei fete tinere ce isi dorea un viitor frumos", spune stomatologul Dan Merisca.

"In situatia in care trebuie sa facem o lucrare protetica si daca premolarii secunzi lipsesc deja avem un avantaj. Cerem tehnicianului sa faca premolarii secunzi mai ingusti astfel incat sa cream acest minus de substanta si sa oferim un aspect ideal estetic. Daca in schimb avem prezenti acesti dinti vom face slefuiri selective astfel incat sa oferim un dinte final mai mic decat cel natural si sa ajutam estetic profilul fetei. Sa nu uitam ca tendintele chirurgiei plastice sunt sa ofere doamnelor o forma in V a fetei. Uneori un astfel de artificiu aduce avantaje suficiente pentru obtinerea unui job bun a acceptarii sinelui sau un viitor mai bun langa un partener ravnit", incheie medicul stomatolog.

Mai puteti citi: Dr. stomatolog Alexandra Diroescu: "Cat de important este tratamentul de canal pentru a-ti pastra dantura sanatoasa

Topul alimentelor benefice pentru dinti. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro