Mai poate fi parintele un model pentru copii, dupa ce ajunge in inchisoare?

Mai poate fi parintele un model pentru copii, dupa ce ajunge in inchisoare?

Tema seminarului "Mai poate fi parintele un model" a readus in actualitate problemele de reintegrarea in societate a persoanelor condamnate in regim de detentie dar si stereotipurile cu care se confrunta apartinarorii acestora. Lectie pentru educatorii din penitenciare Seminarul organizat de Penitenciarul Vaslui a continuat cu prelegerile sustinute de conferentiar universitar doctor Maria-Marinela Mihaila - Departamentul de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Facultatii de Filozofie si Stiinte Politice din cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" Iasi si preotul Florin SmarandiI - coordonator preoti din Administratia Nationala a Penitenciarelor si profesor de comunicare al Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu Ocna.

acum 74 luni (9 May 2018)

Tema seminarului "Mai poate fi parintele un model" a readus in actualitate problemele de reintegrarea in societate a persoanelor condamnate in regim de detentie dar si stereotipurile cu care se confrunta apartinarorii acestora. Profesor universitar, doctor in pedagogie Constantin Cucos, directorul Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic din cadrul Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei - Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iasi, a prezentat strategii si tendinte in educarea adultilor institutionalizati.

Profesor universitar doctor Laurentiu Soitu, de la Departamentul de Stiinte ale Educatiei din cadrul Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, de la aceeasi universitate ieseana, a vorbit despre "sentimentul apartenetei", aratand ca niciodata "nu trebuie sa dam vina pe altii".

Drama copiilor de infractori: cazul pictoritei ucise la Iasi

O prezentare emotionanta a avut doctor Rodica Pop, membru al Centrului de Cercetare Interdisciplinara in Religie, Istorie si Stiinta al Universitatii "Al.I.Cuza" Iasi. In prelegerea sa, Rodica Popa a adus in discutie cazul tragic al unei pictorite ucisa din Iasi, ucisa in urma cu opt ani de iubitul ei, un barbat casatorit, tatal a doi copii, aratand drama traita atat de familia victimei, cat si cea a autorului. Copiii acestia se simt stimgmatizati, Ilinca (fiica barbatului care a ucis pictorita Ilinca Ganju n.r.) are acum aproape 20 de ani, este studenta la Paris si este inspaimantata ca va trebui sa dea explicatii viitorului ei barbat despre trecutul familiei ei, despre tatal care se afla in inchisoare pentru o crima. Matei (fiul autorului n.r.), are acum 18 ani si isi doreste sa studieze stiinte, este cel mai bun din promotia lui, la o scoala de prestigiu din Paris si vrea sa-si gaseasca o fata cu care sa se casatoreasca si sa priveasca doar inainte nu in urma.

Daca ne lasam coplesiti de opinia publica si de mentali... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro