Mai multi pacienti, transportati cu targa la CJAS Bihor, pentru li se elibera adeverinta de asigurat. Ministrul Bodog a dispus trimiterea corpului de control pentru a face lumina in acest caz

UPDATE 23.30: Reprezentantii Ministerului Sanatatii califica drept "derapaj deosebit de grav" cazul inregistrat la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Bihor. Viorel Pasca, barbatul care s-a ocupat de transportul pacientilor pe targa din Dumbrava si Tinca, unde ingrijeste peste 200 de persoane fara a avea vreo fundatie sau vreun ONG, a declarat, joi, ca anii trecuti s-au eliberat de catre CJAS Bihor astfel de adeverinte de asigurat fara nicio problema. Pe de alta parte, reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Bihor sustin ca au procedat corect si nu au eliberat adeverinte de asigurat pentru mai multi bolnavi unei persoane care nu era reprezentant legal al acestora.

acum 78 luni (1 Sep 2017)

UPDATE 23.30: Reprezentantii Ministerului Sanatatii califica drept "derapaj deosebit de grav" cazul inregistrat la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Bihor.

"Consideram ca derapajul inregistrat la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Bihor este unul deosebit de grav. Ca urmare, ministrul Sanatatii a dispus trimiterea inspectorilor din Corpul de control al MS in colaborare cu Directia generala monitorizare control si antifrauda CNAS la CAS Bihor", se mai arata in comunicat.

"Ministrul Sanatatii isi exprima dezaprobarea totala fata de astfel de fapte si indeamna toti lucratorii din domeniul Sanatatii sa isi desfasoare activitatea zilnica demonstrand cea mai mare consideratie posibila fata de nevoile persoanelor pe care le sprijina", mai transmit reprezentantii MS.

Premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Sanatatii, Florian Bodog, sa dispuna un control la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Bihor, dupa ce mai multi pacienti au fost adusi cu targa, pentru a obtine adeverintele necesare tratamentului. Barbatul care s-a ocupat de transportul unor pacienti a afirmat ca informase anterior conducerea institutiei, insa seful Casei Judetene de Asigurari de Sanatate i-ar fi raspuns ca nu-l intereseaza.

Viorel Pasca, barbatul care s-a ocupat de transportul pacientilor pe targa din Dumbrava si Tinca, unde ingrijeste peste 200 de persoane fara a avea vreo fundatie sau vreun ONG, a declarat, joi, ca anii trecuti s-au eliberat de catre CJAS Bihor astfel de adeverinte de asigurat fara nicio problema.

"Eu sunt persoana fizica, nu juridica, si am primit in spatiu, conform legii, anumite persoane, cazuri speciale, oameni ai nimanui, abandonati de familie si societate, bolnavi. Ii ingrijesc fara sa primesc un leu de la statul roman, sunt vreo 230 de bolnavi in 10 case cumparate in Dumbrava si Tinca de diverse persoane care le-au pus la dispozitia bolnavilor. Uneori, au nevoie de retete medicale, de medicamente, unii... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro