Mai multi interpreti din Federatia Rusa, retinuti pe Aeroportul de la Chisinau. Rogozin: V-ati speriat de niste artisti?

Mai multi interpreti din Federatia Rusa, retinuti pe Aeroportul de la Chisinau. Rogozin: V-ati speriat de niste artisti?

De mentionat ca evenimentul spre care se indrepta delegatua rusa nu a fost coordonat cu Ministerul Afacerilor Externe, motiv pentru care Chisinaul l-a avertizat atat pe ambasadorul Rusiei in Republica Moldova, Farit Muhametsin, dar si pe vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin, ca oficialii rusi sa se abtina de la participarea la actiunile din Transnistria.

acum 54 luni (28 Jul 2017)

Despre acest incident a anuntat Dmitry Loskutov, consilierul vicepremierului Rusiei, Dmitri Rogozin, pe pagina sa de Facebook. Acesta a publicat o scrisoare din partea grupului respectiv de interpreti, in care acestia se plang de faptul ca au fost retinuti neintemeiat la Chisinau, in timp ce ei doar si-au dorit sa participe la un concert si sa daruiasca "caldura si bucurie". Dmitrii Rogozin nu s-a abtinut nici de aceasta data sa critice Chisinau.

Amintim ca Deputatului Dumei de Stat de la Moscova Pavel Sperov i-a fost interzis accesul in Republica Moldova. In pofida faptului ca oficialul rus ar fi prezentat pasaportul sau diplomatic, autoritatile moldovene nu l-au lasat sa paraseasca Aeroportul International Chisinau si l-au trimis inapoi in Federatia Rusa cu prima cursa.

De mentionat ca evenimentul spre care se indrepta delegatua rusa nu a fost coordonat cu Ministerul Afacerilor Externe, motiv pentru care Chisinaul l-a avertizat atat pe ambasadorul Rusiei in Republica Moldova, Farit Muhametsin, dar si pe vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin, ca oficialii rusi sa se abtina de la participarea la actiunile din Transnistria. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro