Mai multi actori si cantareti il ataca pe Andrei Plesu pentru criticile aduse lui Beligan

Mai multi actori si cantareti il ataca pe Andrei Plesu pentru criticile aduse lui Beligan

"Suntem profund ingrijorati de atacul nedrept pe care domnul Andrei Plesu l-a lansat la adresa Maestrului Radu Beligan, doar pentru ca marele nostru actor a indraznit sa aiba si sa exprime public o opinie si o optiune politica diferita de cea a domnului Plesu,'' scriu artistii.

acum 73 luni (23 Sep 2014)

"Suntem profund ingrijorati de atacul nedrept pe care domnul Andrei Plesu l-a lansat la adresa Maestrului Radu Beligan, doar pentru ca marele nostru actor a indraznit sa aiba si sa exprime public o opinie si o optiune politica diferita de cea a domnului Plesu,'' scriu artistii. ''Consideram ca traim intr-o societate democratica in care libertatea de exprimare este garantata si ca nimeni nu trebuie pus la zid doar pentru ca isi exprima punctele de vedere,'' spun ei.

Scrisoarea este semnata de actorii Florina Cercel, Adela Marculescu, Marin Moraru, Costel Constantin si de cantaretii Dida Dragan, Angela Similea, Adrian Daminescu si Florin Apostol.

Scriitorul Andrei Plesu l-a criticat dur pe Radu Beligan pentru decizia de a-l sustine pe Victor Ponta la prezidentiale.

"Ati simtit nevoia, la virsta dvs., la statura dvs., sa va legati numele de un caraghios. Ca, inainte de 1989, nu ati negociat util, sacrificindu-va de dragul teatrului, ci ca ceva inexplicabil va atragea in sfera puterii, oricit de patata era ea. Ca si acum, voiati sa fiti in preajma celeilalte puteri, oricit e ea de trecatoare prin comparatie cu puterea prestigiului dvs. Voiati, ca si acum, sa fiti mai curind pe scena stabilor, decit pe aceea a colegilor dvs, scrie Andrei Plesu intr-un text publicat in ziarul Adevarul. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro