Mai multe ONG-uri sustin ca SRR le-a incalcat propriilor angajati dreptul la libera exprimare. Cum raspunde institutia

Mai multe organizatii nonguvernamentale atrag atentia ca dreptul la libera exprimare a trei jurnalisti de la Radio Romania Actualitati a fost incalcat de catre Consiliul de Onoare al Societatii Romane de Radiodifuzine. Cum raspunde SRR Scrisoarea deschisa face parte din seria actiunilor de denigrare a institutiei si de manipulare a opiniei publice, generand consecinte grave si prejudicii de imagine, considera Societatea Romana de Radiodifuziune.

acum 60 luni (11 May 2016)

Mai multe organizatii nonguvernamentale atrag atentia ca dreptul la libera exprimare a trei jurnalisti de la Radio Romania Actualitati a fost incalcat de catre Consiliul de Onoare al Societatii Romane de Radiodifuzine. Astfel, a fost declansata o procedura de cercetare, dupa ce ei au reclamat, intr-o dezbatere publica, o campanie demarata de institutie impotriva Legii de functionare a SRTv si SRR. In loc sa declanseze o cercetare pentru a identifica cine a dispus si conceput campania, Consiliul de Onoare decide sa cerceteze jurnalistii care au semnalat derapajele profesionale si legale, la sesizarea redactorului-sef responsabil de continutul editorial al programelor de stiri invocate.

"Un post public, precum si libertatea jurnalistilor de exercitare a profesiei, libertatea opiniilor si cea de exprimare sunt fundamentale pentru o societate democratica. Vom urmari cu maxima atentie cazul celor trei jurnalisti din Societatea Romana de Radiodifuziune si ne exprimam disponibilitatea de a-i sprijini si asista in cazul in care asemenea masuri abuzive vor continua.

Cum raspunde SRR

Scrisoarea deschisa face parte din seria actiunilor de denigrare a institutiei si de manipulare a opiniei publice, generand consecinte grave si prejudicii de imagine, considera Societatea Romana de Radiodifuziune.

SRR a descris, intr-un comunicat de presa, atributiile Consiliului de Onoare, precizand ca exista nicio dependenta/subordonare/interferenta intre conducerea SRR si Consiliul de Onoare.

"Consiliul de Onoare este o instanta interna de arbitraj. Consiliul de Onoare audiaza, analizeaza si mediaza situatiile conflictuale, dand sanse egale partilor implicate sa-si sustina punctele de vedere. In egala masura, Consiliul de Onoare urmareste respectarea normelor editoriale si etice, cuprinse in Legea de functionare a Societatii Romane de Radiodifuziune, in reglementarile CNA, in prevederile Statutului jurnalistului de radiodifuziune si in reglementa... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro