Mai multe ONG-uri cer demiterea consilierului de la Educatie, care a cerut ca abstinenta sexuala sa fie promovata in scoli

Mai multe ONG-uri cer demiterea consilierului de la Educatie, care a cerut ca abstinenta sexuala sa fie promovata in scoli

UPDATE: Contactat de "Adevarul", ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a spus ca Romeo Mosoiu a parasit Asociatia Parinti pentru Ora de Religie si ramane de vazut daca isi va continua activitatea de consilier in cadrul Ministerului Educatiei. Un grup de 14 organizatii neguvernamentale (ONG-uri), printre care Asociatii de Elevi din Constanta, Bacau si Alba, Acive Wach Romania, Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) si grupuri pentru apararea drepturilor omului au trimis o scrisoare deschisa Ministerului Educatiei in care solicita ca Romeo Mosoiu, care ocupa functiile de consilier in cadrul Ministerului Educatiei si cea de lider al Asociatiei Parinti pentru Ora de Religie (APOR), sa fie eliberat din functia de consilier, fiind in conflict de interese.

acum 93 luni (12 Jun 2015)

UPDATE: Contactat de "Adevarul", ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a spus ca Romeo Mosoiu a parasit Asociatia Parinti pentru Ora de Religie si ramane de vazut daca isi va continua activitatea de consilier in cadrul Ministerului Educatiei.

Un grup de 14 organizatii neguvernamentale (ONG-uri), printre care Asociatii de Elevi din Constanta, Bacau si Alba, Acive Wach Romania, Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) si grupuri pentru apararea drepturilor omului au trimis o scrisoare deschisa Ministerului Educatiei in care solicita ca Romeo Mosoiu, care ocupa functiile de consilier in cadrul Ministerului Educatiei si cea de lider al Asociatiei Parinti pentru Ora de Religie (APOR), sa fie eliberat din functia de consilier, fiind in conflict de interese.

"Acest conflict de interese este pus in evidenta de recenta luare de pozitie a APOR cu privire la orele de educatie sexuala , prin care se incearca adoptarea de catre Ministerul Educatiei a unor politici bazate pe o ideologie fundamentalist religioasa in detrimentul evidentei stiintifice. Este inacceptabil ca Ministrul Educatiei sa pastreze in calitate de consilier o persoana cu o dovedita agenda proprie si care incearca sa impuna viziunea unui ONG fundamentalist religios asupra intregului sistem de educatie", se arata in scrisoarea deschisa.

"Este inadmisibil ca Ministrul Educatiei sa fie sfatuit de o persoana cu o dovedita agenda proprie si care incearca sa impuna viziunea unui ONG fundamentalist religios asupra intregului sistem de educatie. Sa introduca ore de educatie sexuala, predate de personal calificat, care sa le vorbeasca elevilor despre metodele moderne de contraceptie si protectie?

De asemenea, reprezentantii ONG-urilor considera ca elevii trebuie sa beneficieze de o educatie sanitara (inclusiv sexuala) bazata pe evidenta stiintifica, adaptata la societatea actuala si realizata de specialisti in domeniul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro