Mai mult sapun, mai putin parfum: de ce nu exista femei urate, ci doar neglijente sau nepricepute

Mai mult sapun, mai putin parfum: de ce nu exista femei urate, ci doar neglijente sau nepricepute

In urma extraordinarului succes al cartii, autoarea, Aurelia Marinescu (licentiata a Facultatii de Limba si Literatura Romana), a fost invitata sa vorbeasca la radio si la televiziune, sa dea interviuri, sa scrie in reviste de mare tiraj pe tema comportamentului civilizat, sa tina cursuri de bune maniere la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice a Universitatii Bucuresti. "Cel care crede ca omul trebuie sa fie "natural" si ca aspectul exterior nu conteaza dovedeste cel mult ca bunul simt ii e la fel de strain ca sapunul, periile de par, de dinti si deunghii.

acum 37 luni (3 Aug 2016)

Pretutindeni in lume, cartile care ne invata normele comportamentului civilizat se bucura astazi de un imens succes. "Codul bunelor maniere astazi" nu face exceptie: la douazeci de ani de la aparitie s-a vandut in peste 300.000 de exemplare.

In urma extraordinarului succes al cartii, autoarea, Aurelia Marinescu (licentiata a Facultatii de Limba si Literatura Romana), a fost invitata sa vorbeasca la radio si la televiziune, sa dea interviuri, sa scrie in reviste de mare tiraj pe tema comportamentului civilizat, sa tina cursuri de bune maniere la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice a Universitatii Bucuresti.

Corpul, "personajul" care ne insoteste tot timpul

Un intreg capitol al cartii este dedicate obiceiurilor noastre de zi cu zi, in special ingrijirii corpului.

Cremele, lotiunile, sprayurile deodorante, coloniile au devenit indispensabile toaletei zilnice, dar ele nu pot inlocui, in nici un caz, baia si dusul. Lipsa de timp nu este o scuza pentru dintii cariati, pentru mainile si picioarele neingrijite sau pentru un par lasat in dezordine. Toate acestea nu sunt legate de o situatie financiara precara si cine invoca acest lucru, probabil ca minte", explica Aurelia Marinescu.

Murdaria nu se ascunde sub un parfum tare

In "Codul bunelor maniere", aceasta explica pe larg de ce murdaria si neglijenta nu trebuie ascunse sub un parfum tare. "Cel care crede ca omul trebuie sa fie "natural" si ca aspectul exterior nu conteaza dovedeste cel mult ca bunul simt ii e la fel de strain ca sapunul, periile de par, de dinti si deunghii. Lipsa de respect fata de ceilalti atinge insa apogeul atunci cand neglijenta vestimentara si murdaria se ascund sub un parfum tare. Apa de toaleta nu le e permisa decat acelora care mai intai s-au spalat bine.

Cum sa-ti corectezi micile defecte

Pentru doamne si domnisoare, exista cateva sfaturi despre m... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro