Mai du-te, ma, mai lasa-ne!

Daca ai un minim bun-simt democratic, atunci te retragi, pe de o parte pentru a dovedi ca accepti verdictul publicului cu demnitate, pe de alta pentru ca intelegi sa ii lasi celui ales sansa sa reuseasca sau sa esueze in mandatul primit fara a-i pune bete administrative in roate facand "opozitie loiala" si, in al treilea rand, pentru a nu deveni o piatra de moara pentru propriul partid, caruia ar trebui sa-i dai sansa unui nou inceput.

acum 68 luni (11 Dec 2014)

Desi ar fi trebuit sa demisioneze imediat dupa alegeri, Victor Ponta continua sa se agate de putere. Ponta nu are nici un "proiect" nou pentru Romania pe care sa il conduca, asa cum dovedeste si proiectul de buget. Singurul sau proiect este sa salveze de la inchisoare gruparea care il tine la putere, in frunte cu Liviu Dragnea, Ilie Sarbu si "liberalii" penali ai lui Tariceanu. Cand pierzi alegerile de o maniera atat de categorica, pleci, pentru ca ceea ce urmeaza este o reorientare masiva a opiniei publice in favoarea castigatorului, care devine principalul purtator de speranta. De aceea, sondajele il dau pe Iohannis cu cea mai mare incredere, inclusiv la alegatorii PSD, si pe Ponta in cadere libera. De aceea ar fi trebuit sa si demisioneze Ponta a doua zi dupa ce a pierdut. Credibilitatea internationala a lui Ponta este evident zero in lumea democratica pentru ca nici un lider nu va putea intelege de ce mai esti in functie dupa ce ai pierdut in halul asta niste alegeri in care oamenii care te-au contestat nu au fost lasati sa voteze. Daca ai un minim bun-simt democratic, atunci te retragi, pe de o parte pentru a dovedi ca accepti verdictul publicului cu demnitate, pe de alta pentru ca intelegi sa ii lasi celui ales sansa sa reuseasca sau sa esueze in mandatul primit fara a-i pune bete administrative in roate facand "opozitie loiala" si, in al treilea rand, pentru a nu deveni o piatra de moara pentru propriul partid, caruia ar trebui sa-i dai sansa unui nou inceput.

Acestea sunt reguli democratice elementare si totusi Victor Ponta nu le respecta si se cramponeaza de putere. Dar Europa si America sunt ultimul lucru de care sa le pese lui Ponta si oamenilor care il tin in scaun, nu ca pe o holograma, ci, mai degraba, ca pe-o mumie. Frica de Justitie si de prabusirea Sistemului de Coruptie creat dupa 1989, cronicizat in ultimii 25 de ani, pe care DNA a inceput sa il destructureze judet cu judet. Sistemul pe care il reprezinta Liviu Dragnea, Ilie Sarbu, dar si... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro