MAI cumpara 450 de autoturisme Duster 4x4. Planul de achizitii: 2.800 de masini

MAI cumpara 450 de autoturisme Duster 4x4. Planul de achizitii: 2.800 de masini

In acest sens, in urma rectificarii bugetare, Guvernul a aprobat alocarea sumei de 31 de milioane de euro pentru cresterea numarului de autovehicule la structurile MAI, acesti bani provenind dintr-un total de 57 de milioane de euro, bani obtinuti de Ministerul Afacerilor Interne din venituri proprii.

acum 115 luni (9 Oct 2014)

Potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), achizitia vine ca urmare a derularii programului de innoire a parcului auto national, ministerul semnand un acord cadru cu SC Renault Commercial Roumanie, in urma finalizarii unei licitatii deschise.

Dajbog a precizat ca, in urma cu aproximativ o luna, viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a anuntat intentia achizitionarii de autovehicule, in contextul numarului scazut de autospeciale destinate structurilor operative pentru misiuni de patrulare si interventie in strada. Aproape 80 la suta din parcul auto al Ministerului Afacerilor Interne - incluzand aici Politia, Jandarmeria, Politia de Frontiera si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta - avea la inceputul anului 2014 o vechime de peste 10 ani, ultima achizitie importanta de autovehicule, derulata la nivelul ministerului, din fonduri bugetare, realizandu-se in anul 2006", a mai spus purtatorul de cuvant al MAI.

Monica Dajbog a aratat ca au fost facute si demersuri pentru achizitionarea de catre MAI, din venituri proprii, a unui numar important de autovehicule destinate misiunilor de patrulare si interventie la evenimente.

In acest sens, in urma rectificarii bugetare, Guvernul a aprobat alocarea sumei de 31 de milioane de euro pentru cresterea numarului de autovehicule la structurile MAI, acesti bani provenind dintr-un total de 57 de milioane de euro, bani obtinuti de Ministerul Afacerilor Interne din venituri proprii. Diferenta de 26 de milioane de euro urmeaza sa fie cheltuita in 2015, tot pentru achizitionarea de autovehicule. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro