Mahmureala se trateaza cu ciorba de muraturi. Reteta perfecta ca sa gatesti, la tine acasa, o zeama acra si delicioasa

Mahmureala se trateaza cu ciorba de muraturi. Reteta perfecta ca sa gatesti, la tine acasa, o zeama acra si delicioasa

"Pune intr-o oala incapatoare un deget de ulei si caleste in el pana se scorojesc, o legatura de patrunjel, una de marar, una de telina si una de leustean (le gasesti pe toate la magazinele alea mari de le zice marchet) Arunca toate verdeturile la cos si pune in acel ulei sa se rumeneasca trei sute de grame de costita afumata si o bucata de carnat cu multa pecina, toate taiate egal, cat sa incapa in lingura.

acum 42 luni (12 Jan 2017)

"Pune intr-o oala incapatoare un deget de ulei si caleste in el pana se scorojesc, o legatura de patrunjel, una de marar, una de telina si una de leustean (le gasesti pe toate la magazinele alea mari de le zice marchet)

Arunca toate verdeturile la cos si pune in acel ulei sa se rumeneasca trei sute de grame de costita afumata si o bucata de carnat cu multa pecina, toate taiate egal, cat sa incapa in lingura. Si daca prind ele putina culoare, stinge-le cu trei litri de apa clocotita si adauga cam un kil jumate de muraturi combinate, care au fost dusuite in trei ape ca sa n-aibe saratura ori gust de doaga.

Si vezi sa fie acolo, taiate julien, gogonele, castraveti, gogosari, sfecla rosie, morcovi, radacina de telina, cepsoare mici de arpagic si tot ce mai se gaseste in zeama iernii.

Acum lasi sa clocoteasca oala un ceas, la foc moale cu capac deasupra si cand e vremea, o tragi de pe foc si o lasi sa se odihneasca un sfert de ceas.

Iar zama asta de mahmureala si de dupa chef, pe care cand o sorbi fierbinte cu lingura ti se imparoseaza pielea de pe maini, merge bine mistuita cu o mamaliga aurie si insotita de vin acru cartalau, ca la inceput de primavara". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro