Magneziul, un mineral fara de care nu putem trai: cum ne ajuta, care sunt alimentele recomandate

Magneziul, un mineral fara de care nu putem trai: cum ne ajuta, care sunt alimentele recomandate

Rolul magneziului in organism Asigura sanatatea inimii prin participarea la distribuirea eficienta a potasiului, calciului si a altor nutrienti la nivel celular Consolideaza oasele impreuna cu calciul si cu vitamina D Purifica organismul, un nivel de magneziu in limite normale neutralizand si eliminand mai usor metalele grele, substantele chimice din mediul inconjurator sau din alimentele nesanatoase, pesticidele si ierbicidele, precum si alte toxine care ne patrund in corp si ne ataca organele vitale Relaxeaza nervii si muschii Ajuta la circulatia sangelui Ajuta la transformarea zaharului in energie si la sinteza proteinelor Participa la procesul de digestie, ajutand la mistuirea alimentelor si la absorbtia nutrientilor in organism Stimuleaza productia de acid hidrocloric in stomac si a bilei la nivelul ficatului Impiedica formarea depunerilor de calciu, a calculilor renali si biliari.

acum 47 luni (24 Jun 2015)

O cauza a aparitiei apatiei, a insomniei, a durerilor de cap, a anxietatii, a tulburarilor digestive si a crampelor musculare poate fi deficitul de magneziu din organism. De cat magneziu are nevoie organismul si cum se manifesta lipsa acestui mineral

Cantitatea de magneziu din organismul unui adult este de aproximativ 25 de grame si mai mult de jumatate din acesta se gaseste in oase, un sfert in muschi, iar restul in inima, ficat, rinichi, tub digestiv si plasma.

Nevoia zilnica de magneziu pentru fiecare kilogram din corp este de 5 mg, copiii au nevoie de 15 mg per kilogram/corp, iar femeile insarcinate de 10 mg per kilogram/corp, explica dr.

De multe ori, simptomele deficitului de magneziu sunt asemanatoare celor cauzate de carenta de calciu: crampe musculare, stari de nervozitate, lipsa de concentrare, stres, oboseala, memorie mai slaba.

De aceea, suplimentele alimentare cu magneziu se administreaza numai daca ne cunoastem bine starea de sanatate si in functie de varsta, de sex, de efortul fizic sau intelectual depus.

In plus, acesta mentine si protejeaza ritmul cardiac in limite normale, optimizeaza memoria si atentia, sustine capacitatea de aparare a organismului la diferite tipuri de stres si confera o stare de relaxare benefica. Rolul magneziului in organism Asigura sanatatea inimii prin participarea la distribuirea eficienta a potasiului, calciului si a altor nutrienti la nivel celular Consolideaza oasele impreuna cu calciul si cu vitamina D Purifica organismul, un nivel de magneziu in limite normale neutralizand si eliminand mai usor metalele grele, substantele chimice din mediul inconjurator sau din alimentele nesanatoase, pesticidele si ierbicidele, precum si alte toxine care ne patrund in corp si ne ataca organele vitale Relaxeaza nervii si muschii Ajuta la circulatia sangelui Ajuta la transformarea zaharului in energie si la sinteza proteinel... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro