Magistratii isi aleg noii reprezentanti in CSM. Cine a castigat pana acum un loc in Consiliu si ce urmeaza

Magistratii isi aleg noii reprezentanti in CSM. Cine a castigat pana acum un loc in Consiliu si ce urmeaza

Cele trei locuri din CSM care revin judecatorilor de la Curtile de Apel din intreaga tara au fost castigate de Lia Savonea de la Curtea de Apel Bucuresti, Nicoleta Tant de la Curtea de Apel Brasov si de Andreea Chis de la Curtea de Apel Cluj.

acum 93 luni (28 Oct 2016)

Curtea Suprema va fi reprezentata de judecatoarele Mariana Ghenea si Simona Marcu. Cele trei locuri din CSM care revin judecatorilor de la Curtile de Apel din intreaga tara au fost castigate de Lia Savonea de la Curtea de Apel Bucuresti, Nicoleta Tant de la Curtea de Apel Brasov si de Andreea Chis de la Curtea de Apel Cluj.

Alte doua locuri vor fi ocupate de reprezentantul Parchetelor Curtilor de Apel, procurorul Cristian Ban, si de reprezentantul procurorilor de pe langa Judecatorii, Tatiana Toader de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti. Reprezentantii Tribunalelor si cei ai Parchetelor de pe langa tribunale nu au inca reprezentanti in CSM din lipsa de cvorum. Rezultatele alegerilor vor fi afisate la sediile tuturor instantelor si parchetelor pe 5 decembrie, iar pana pe 19 decembrie, dupa efectuarea de verificari de catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii si comunicarea rezultatului acestora, lista cu judecatorii si procurorii alesi va fi transmisa Biroului permanent al Senatului. Potrivit datelor de pe site-ul CSM, din cei 44 de magistrati care si-au depus initial candidaturile, doar 33, respectiv 23 de judecatori si 10 procurori, au fost desemnati drept candidati de catre adunarile generale ale instantelor si parchetelor, desfasurate in luna septembrie. Ministrul Justitiei, presedintele Curtii Supreme si procurorul general al Romaniei sunt automat membri in CSM, iar Senatul mai are dreptul sa numeasca alti doi membri din randul reprezentantilor societatii civile. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro