Magistratii decid astazi daca greva generala organizata de Federatia Sanitas este legala

Magistratii decid astazi daca greva generala organizata de Federatia Sanitas este legala

Ce s-a discutat in Comisii Potrivit amendamentelor adoptate de cele doua comisii, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de de baza/salariilor functiei de baza/indemnizatiilor de incadrare de care beneficiaza personalul din aparatul propriu al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate se majoreaza cu 25 la suta fata de nivelul acordat pentru luna august 2016.Salariile se vor majora efectiv incepand cu 1 decembrie 2016.

acum 53 luni (3 Nov 2016)

UPDATE Tribunalul Bucuresti a admis cererea Ministerului Sanatatii si a declarat greva generala organizata de Sanitas ca fiind ilegala.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii au aratat ca acte normative in vigoare stabilesc conditiile clare in care poate fi declansat un conflict de munca si in care pot fi solicitate majorari salariale.

Potrivit oficialilor institutiei, declansarea conflictului de munca s-a facut fara respectarea procedurilor stabilite de Legea privind dialogul social - nr.62/2011.

"Mentionam ca, potrivit legii, conflictul colectiv de munca se poate declansa in urmatoarele trei situatii clare, Federatia Sanitas nefiind in niciuna dintre acestea:

- Angajatorul sau organizatia patronala refuza sa inceapa negocierea unui contract ori acord colectiv de munca, in conditiile in care nu are incheiat un astfel de contract ori cel anterior a incetat;

- Partile nu ajung la o intelegere privind incheierea unui contract sau acord colectiv de munca pana la data stabilita de comun acord pentru finalizarea negocierilor", arata reprezentantii Ministerului Sanatatii. Sanitas suspenda greva

Federatia Sanitas suspenda la greva generala din spitale, au declarat pentru News.ro surse sindicale, potrivit carora decizia a fost luata urmare a promisiunilor ca majorarile salariale vor trece de Parlament saptamana viitoare.

Conform surselor citate, decizia de suspendare a grevei a fost luata si in contextul exercitiului de alarmare in caz de cutremur major.

Deputatii din Comisiile de munca si buget au adoptat, luni seara, la capatul a cinci ore de dezbateri, mai multe amendamente la Legea de adoptare a OUG 20/2016 care prevede majorari salariale pentru angajatii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, personalul din invatamant, precum si sporuri pentru medici, desi ministrul Muncii, Dragos Pislaru, s-a impotrivit si i-a avertizat ca acest l... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro