Magistratii care l-au condamnat pe Constantin Nicolescu la 6 ani de inchisoare: "Varsta si starea de sanatate sunt singurele aspecte favorabile"

Magistratii care l-au condamnat pe Constantin Nicolescu la 6 ani de inchisoare:

Singurele aspecte favorabile gasite de magistratii Curtii de Apel Bucuresti in cazurile fostului presedinte al CJ Arges, Constantin Nicolescu (72 de ani) si al afaceristului Grigore Dobre (59 de ani) l-a constituit varsta si starea de sanatate, "motiv pentru care pedepsele ce vor fi aplicate vor fi intr-un cuantum indreptat spre minimul special". Subordonatii puteau opri ilegalitatile In acelasi dosar, Mihai Gabriel Nicoara - consilier superior, in cadrul Consiliului Judetean Arges - Directia Tehnica si de Dezvoltare a fost condamnat la o pedeapsa de patru ani si cinci luni de inchisoare pentru abuz in serviciu, iar Codruta Lavinia Mercea- consilier superior, in cadrul Consiliului Judetean Arges - Directia Tehnica si de Dezvoltare a primit o pedeapsa de patru ani si cinci luni de inchisoare tot pentru abuz in serviciu. In acelasi dosar, Ecaterina Pletoiu a fost condamnata la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru fals in inscrisuri, Cristina Dobre si Olga Stanca au fost achitate pentru infractiunile de abuz in serviciu, Aurelia Mirela Florescu a primit o pedeapsa de trei ani cu suspendaare pentru abuz in serviciu, Sabina Elena Bocioaca a primit trei ani cu suspendare pentru abuz in serviciu, iar in cazul Iulianei Pintilie pedeapsa este de trei ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu.

acum 42 luni (15 Aug 2017)

Singurele aspecte favorabile gasite de magistratii Curtii de Apel Bucuresti in cazurile fostului presedinte al CJ Arges, Constantin Nicolescu (72 de ani) si al afaceristului Grigore Dobre (59 de ani) l-a constituit varsta si starea de sanatate, "motiv pentru care pedepsele ce vor fi aplicate vor fi intr-un cuantum indreptat spre minimul special".

Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Nicolescu la sase ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, pedeapsa care a fost contopita cu o alta condamnare de sapte ani si opt luni, urmand ca fostul presedinte al CJ Arges sa execute opt ani de inchisoare. "Este exclusa aplicarea suspendarii executarii"

Concret, Nicolescu a fost achitat pentru folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, infractiune care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al comunitatilor, dar si pentru infractiunea de luare de mita, dar a primit sase ani pentru abuz in serviciu, pedeapsa contopita cu o alta condamnare dispusa de Tribunalul Bucuresti in 2013. Curtea de Apel Bucuresti a mai decis, vineri, confiscarea sumei de 66.588 de lei de la Constantin Nicolescu.

Alt VIP din dosar, Grigore Dobre, administrator la firma de constructii SC Zeus SA din Pitesti, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu. El mai are o condamnare de patru ani de inchisoare intr-un alt dosar, si ar urma sa execute pedepsa cea mai grea, de cinci ani de inchisoare. De asemenea, executarea pedepselor se impune a avea loc in regim de detentie si avand in vedere gradul de contributie al inculpatilor la savarsirea faptei, urmarile produse si scopul urmarit", se arata in motivarea sentintei din 5 mai 2017. Subordonatii puteau opri ilegalitatile

In acelasi dosar, Mihai Gabriel Nicoara - consilier superior, in cadrul Consiliului Judetean Arges - Directia Tehnica si de Dezvoltare a fost condamnat la o pedeapsa d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro