Magistratii au intrat in vizorul Comisiei lui Tariceanu "pentru evaluarea democratiei si a statului de drept"

Magistratii au intrat in vizorul Comisiei lui Tariceanu

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, le-a prezentat astazi senatorilor din Biroul Permanent proiectul de Hotarare privind infiintarea unei Comisii pentru evaluarea democratiei.

acum 87 luni (22 Jun 2015)

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, le-a prezentat astazi senatorilor din Biroul Permanent proiectul de Hotarare privind infiintarea unei Comisii pentru evaluarea democratiei. Printre obiectivele Comisiei se numara, potrivit proiectului, o analiza referitoare la "independenta si impartialitatea sistemului judiciar", dar si "controlul civil asupra institutiilor de forta" sau "consistenta drepturilor si libertatilor individuale". Avem nevoie de o evaluare cu privire la modul de functionare a principalelor institutii din Romania, a modului in care se respecta raportul dintre puterile statului, independenta puterilor in stat. Am solicitat liderilor de grupuri sa ia spre analiza aceasta propunere pentru ca acasta comisie sa poata fi constituita", a spus Tariceanu saptamana trecuta.

Presedintele Senatului a vorbit despre intentia sa inca de acum doua saptamani, la Comitetul Executiv National al PSD. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro