Magistratii au decis: Maica Mina, stareta Manastirii Sfintei Cruci, judecata pentru constituirea unui grup infractional organizat si spalare de bani

Magistratii au decis: Maica Mina, stareta Manastirii Sfintei Cruci, judecata pentru constituirea unui grup infractional organizat si spalare de bani

235/16.09.2015 a aceluiasi judecator de camera preliminara dispozitiile de constatare a nulitatii relative si de excludere a tuturor actelor de urmarire penala si a probelor administrate in cauza, in intervalul 22 martie 2013, orele 11:00 si pana la data de 20 noiembrie 2013, orele 15:00, constatand faptul ca toate aceste acte de urmarire penala si probe, au fost administrate in cauza vizandu-i pe inculpatii Vartic Michael, Nitulescu Ciprian Serbam, Badila Maria, Scortanu Ionut, Bojan Marioara Luminita, Cioloca Luminita cu respectarea prevederilor din vechiul Cod de procedura penala. "Prin activitatile infractionale desfasurate de membrii grupului infractional, bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat, fiind inregistrate cheltuieli nereale in contabilitate in suma de 914.000 de lei, prejudiciul fiscal fiind de 292.480 de lei - impozit pe profit si impozit pe dividende", se arata in comunicatul transmis la aceea vreme.

acum 83 luni (13 Apr 2016)

"Respinge, ca nefondate, contestatiile promovate de catre inculpatii Vartic Michael (cu d.p.) si Badila Maria (cu d.p.) impotriva acelorasi doua incheieri penale ale judecatorului de camera preliminara. a Cod procedura penala admite contestatia promovata de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de casatie si Justitie - DIICOT Serviciul Teritorial Targu Mures impotriva incheierilor penale nr. 235/16.09.2015 pronuntate de catre judecatorul de camera preliminara din cadrul Tribunalului Mures in dosarul nr. 235/16.09.2015 a aceluiasi judecator de camera preliminara dispozitiile de constatare a nulitatii relative si de excludere a tuturor actelor de urmarire penala si a probelor administrate in cauza, in intervalul 22 martie 2013, orele 11:00 si pana la data de 20 noiembrie 2013, orele 15:00, constatand faptul ca toate aceste acte de urmarire penala si probe, au fost administrate in cauza vizandu-i pe inculpatii Vartic Michael, Nitulescu Ciprian Serbam, Badila Maria, Scortanu Ionut, Bojan Marioara Luminita, Cioloca Luminita cu respectarea prevederilor din vechiul Cod de procedura penala.

In urma cu trei ani, au avut loc 23 de perchezitii domiciliare in sapte judete, la mai multe persoane suspectate de spalare de bani proveniti din evaziune fiscala, prin contul Manastirii "Sfintei Cruci" din Oradea. De atunci si pana in prezent, in contul bancar bisericii din Oradea au fost facute mai multe viramente bancare, cu titlul de "sponsorizare", in valoare totala de 914.000 de lei.

Banii proveneau din contul bancar societati Ropharma si erau virati mai departe in contul mai multor persoane fizice identificate ca fiind angajati ai societatii comerciale in cauza, suma totala virata in conturile angajatilor fiind de 781.895 de lei.Diferenta de bani a intrat in contul Maici Mina, ea avand un comision de 14% din tranzactiile facute.

Mai exact, Ropharma vira bani in conturile manastirii cu titlu de sponso... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro