"Magic hours" in Colentina. Actrita Ada Condeescu surprinde in fotografii mirajul unei dimineti intr-un cartier bucurestean

Expozitia "Colentina" de la Galeria Rotenberg-Uzunov constituie un mix contrastant, pornind de la discrepanta dintre griul unui cartier pierdut la marginea Bucurestiului si poetica subtila a imaginilor, de la geometria urbana la salbaticia impredictibila a naturii. La un moment dat am inceput sa fotografiez destul de mult, iar in anul II de facultate am fost chiar incurajata de profesorii de la sectia de film de la IATC, de Sorin Botoseneanu, care, impreuna cu mai multi oameni dintr-un juriu de la Cinemagia, mi-a acordat premiul pentru imagine. Desi am debutat pe o scena de teatru, demult, la Festivalul Atelier de la Sfantu Gheorghe - un debut oarecum in joaca as spune, pentru ca eram in clasa a VI-a -, debutul adevarat a fost in "Visul unei nopti de vara", regia Dragos Galgotiu, in anul doi de facultate la Teatrul Metropolis. In primul rand, extrem de diferit fata de acum 20 de ani, de cand am devenit mai constienta de lumea teatrala, cand spectacolele la care ma duceam cu ai mei ma fascinau, de-a dreptul.

acum 65 luni (21 Jan 2017)

Expozitia "Colentina" de la Galeria Rotenberg-Uzunov constituie un mix contrastant, pornind de la discrepanta dintre griul unui cartier pierdut la marginea Bucurestiului si poetica subtila a imaginilor, de la geometria urbana la salbaticia impredictibila a naturii.

RL: Actrita Ada Condeescu ne surprinde cu o expozitie de fotografie. Fac fotografie de mult timp, e adevarat ca nu atat de constant pe cat as fi dorit. Fac fotografie de dinainte de a intra la facultate. Este o preocupare care cumva tine si de memoria tatalui meu, care a facut multa fotografie pe vremea cand lucra la "Romania pitoreasca". La un moment dat am inceput sa fotografiez destul de mult, iar in anul II de facultate am fost chiar incurajata de profesorii de la sectia de film de la IATC, de Sorin Botoseneanu, care, impreuna cu mai multi oameni dintr-un juriu de la Cinemagia, mi-a acordat premiul pentru imagine. Am donat o fotografie a mea unei asociatii care se ocupa de copii cu dizabilitati si de tratamentul lor si in acel moment m-am gandit ca poate ar fi bine sa reiau aceasta pasiune, am simtit ca trebuie sa eliberez imaginile acestea, sa fie vazute, impartasite, sa aiba parcursul lor in lume. Am un feedback foarte bun de la destul de multi oameni de meserie, din cinema si arta in general, si sunt foarte bucuroasa.

Am foarte multe fotografii, dar acum am ales acest proiect, "Colentina", realizat intr-una din diminetile de dupa o noapte de filmare la "Dincolo de calea ferata". Este o magie, cum zic americanii in partea de cinema, "magic hours", momentul in care noaptea se ingana cu ziua, intunericul facand loc luminii. E, cumva, un tur de 360 de grade intr-un singur punct din acest cartier, unde salbaticiunea intra in spatiul urban, loc care mi s-a parut foarte interesant in acel moment al diminetii si le-am facut cam in 40 de minute, in functie de schimbarea luminii.

In momentul de fata, promovez international filmul "Dincolo de calea ferata", in regia lui Catalin Mitu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro