Mafiotul perfect - politist de frontiera: cum a terorizat un oras intreg, intimidandu-si rivalii prin incendieri

Mafiotul perfect - politist de frontiera: cum a terorizat un oras intreg, intimidandu-si rivalii prin incendieri

Potrivit procurorilor, acesta s-a deplasat cu masina de teren condusa de fiica sa pana la lanul de grau ce apartinea omului de afaceri Eduard Cazacu, cu care se afla in conflict pe fondul unor neintelegeri privind mai multe suprafete de teren aflate in litigiu. Cazagro S.R.L., inculpatul Profiri Marius Aurelian i-a cerut fiicei sale sa opreasca autoturismul pentru a-si satisface nevoile fiziologice, a coborat din autoturism, a mers in lateralul acestuia, a dat foc la un manunchi de spice de grau, iar dupa ce focul a inceput sa se extinda, a urcat in autoturism si si-a continuat deplasarea spre stana", arata procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad in referatul prin care au cerut arestarea politistului de frontiera. Zeci de animale arse de vii Localnicii din orasul vasluian Murgeni au fost terorizati anul trecut de o serie de incendii, despre care pompierii au afirmat ca au fost provocate de o mana criminala.

acum 85 luni (8 May 2017)

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad au reusit sa demonstreze implicarea agentului Marius Aurelian Profiri intr-unul dintre incendiile devastatoare care au instituit teroarea in orasul vasluian, insa cercetarile continua pentru probarea intregii activitati infractionale, politistul fiind suspectat ca a comandat si alte incendii din oras.

Arestarea lui Marius Aurelian Profiri este legata de un incendiu provocat chiar de politistul de frontiera in vara anului trecut. Potrivit procurorilor, acesta s-a deplasat cu masina de teren condusa de fiica sa pana la lanul de grau ce apartinea omului de afaceri Eduard Cazacu, cu care se afla in conflict pe fondul unor neintelegeri privind mai multe suprafete de teren aflate in litigiu. detin mai multe terenuri in extravilanul orasului vasluian Murgeni, terenuri care in cursul anului 2016 au fost cultivate cu grau si secara, in total peste 140 de hectare. La data de 09.07.2016, ora 18.53, Politia orasului Murgeni a fost sesizata prin intermediul numarului de urgenta 112 cu privire la faptul ca in punctul denumit popular "Razoare", situat in apropierea fermei numitului Cazacu Eduard, este in desfasurare un incendiu care a cuprins culturile de grau aflate in zona respectiva.

Cu ocazia primelor verificari s-a constatat faptul ca focul a cuprins o suprafata de teren cultivata cu grau apartinand S.C. "La data de 09.07.2016, numitul Profiri Marius Aurelian s-a deplasat cu autoturismul proprietate marca Mitsubishi cu numarul de inmatriculare M 1371 BB, din orasul Murgeni spre punctul denumit popular ,,Oita", unde detine stana. Cazagro S.R.L., inculpatul Profiri Marius Aurelian i-a cerut fiicei sale sa opreasca autoturismul pentru a-si satisface nevoile fiziologice, a coborat din autoturism, a mers in lateralul acestuia, a dat foc la un manunchi de spice de grau, iar dupa ce focul a inceput sa se extinda, a urcat in autoturism si si-a continuat deplasarea spre stana", arata procurorii P... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro