Mafia camatarilor. Sase persoane acuzate ca au scos din case inclusiv bolnavi incurabili, arestate preventiv
"Scopul clar conturat al gruparii era de la bun inceput deposedarea victimelor de bunurile imobile cu care acestia garantau imprumuturile contractate, prin instituirea de dobanzi mari, la termene de scadenta foarte scurte, lucru care facea ca victimele sa fie in imposibilitatea de a plati dobanzile percepute de camatari.
Procurorii DIICOT Timisoara au realizat vineri 18 perchezitii intr-un dosar de camatarie in care 17 persoane din Timisora si Suceava sunt acuzate ca au escrocat persoane carora le-au imprumutat bani si pe care le-au lasat ulterior fara case. Potrivit procurorilor, camatarii incheiau contracte de imprumut in cadrul carora "erau disimulate si dobanzile aferente sumelor imprumutate". "Contractele de imprumut erau perfectate cu obligatia persoanelor imprumutate de a oferi garantii imobiliare solide. In cazul in care persoanele imprumutate nu rambursau la termen debitul contractat se demara procedura executarii silite, in regim de urgenta. Sumele de bani imprumutate si dobanda perceputa erau preluate, atat cash cat si prin virament bancar de catre camatari sauerau preluate prin intermediul persoanelor din anturajul acestora", se arata intr-un comunciat DIICOT. "Scopul clar conturat al gruparii era de la bun inceput deposedarea victimelor de bunurile imobile cu care acestia garantau imprumuturile contractate, prin instituirea de dobanzi mari, la termene de scadenta foarte scurte, lucru care facea ca victimele sa fie in imposibilitatea de a plati dobanzile percepute de camatari. Unele victime suferinde de boli incurabile, fiind fara venituri, au fost puse in situatia de a fi executate silit din propriile locuinte pentru ca nu au mai fost in masura sa achite dobanzile percepute", mai arata procurorii.
DIICOT mai arata ca mafia camatarilor a prosperat de pe urma actiunilor ilegale, cumparand masini si case trecut pe numele unor membrii ai gruparii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro