MAE rus: Rusia nu va inapoia Crimeea, asa cum au sugerat Statele Unite

MAE rus: Rusia nu va inapoia Crimeea, asa cum au sugerat Statele Unite

Crimeea a fost si va ramane a Rusiei, a subliniat si Viktor Ozerov, presedintele Comisiei pentru Aparare si Securitate din Consiliul Federatiei (camera superioara a Parlamentului rus) "Crimeea este ruseasca si nu va face obiectul unui schimb intre Rusia si Statele Unite, indiferent de miza", a declarat senatorul rus.

acum 44 luni (15 Feb 2017)

Moscova a reactionat imediat dupa ce purtatorul de cuvant al Casei Albe Sean Spicer a anuntat marti ca Donald Trump se asteapta la dezascaladarea conflictului armat din estul Ucrainei si ca Rusia sa cedeze controlul asupra peninsulei Crimeea. Spicer a mai declarat ca noul emisar al Statelor Unite la ONU, Nikki Haley, a "vorbit in numele" lui Trump la reuniunea Consiliului de Securitate din 2 februarie, cand a declarat ca peninsula "Crimeea face parte din Ucraina".

Crimeea a fost si va ramane a Rusiei, a subliniat si Viktor Ozerov, presedintele Comisiei pentru Aparare si Securitate din Consiliul Federatiei (camera superioara a Parlamentului rus)

"Crimeea este ruseasca si nu va face obiectul unui schimb intre Rusia si Statele Unite, indiferent de miza", a declarat senatorul rus.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului Dmitri Peskov a precizat la randul sau ca Moscova nu discuta despre intoarcerea Crimeei la Ucraina si nici nu o va face pe viitor.

El a notat totodata ca presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau american Donald Trump nu au vorbit pana acum despre Crimeea.

Rusia a anexat Crimeea in martie 2014, ceea ce a dus la deteriorarea relatiilor sale cu Statele Unite si Uniunea Europeana. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro