MAE: Romanul condamnat la moarte in Malaezia nu mai are cai de atac. Singura sansa este gratierea

Romanul condamnat la moarte in Malaezia pentru trafic de droguri a rămas fără căi de atac, după ce magistraţii de la Curtea Federală de Justiţie i-au respins recursul, a anunţat, marţi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Citeşte şi: MAE: Romanul condamnat la moarte in Malaysia nu va fi executat in decembrieTotodată, Ministerul de Externe a precizat că, in prezent, legislaţia privind pedeapsa capitală pentru traficul de droguri, in acest stat, este in curs de revizuire, iar autorităţile au blocat administrativ execuțiile in cazul persoanelor condamnate la moarte pentru trafic de droguri, in vederea revizuirii legii.De asemenea, MAE a arătat că statul roman va continua demersurile, avand in vedere situaţia fără precedent in care se aduce atingere dreptului la viață al unui cetățean roman, consacrat ca un drept inalienabil in ordinea constituțională a statului roman.

acum 101 luni (26 Jan 2016)

Romanul condamnat la moarte in Malaezia pentru trafic de droguri a rămas fără căi de atac, după ce magistraţii de la Curtea Federală de Justiţie i-au respins recursul, a anunţat, marţi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Conform procedurilor malaysiene, această cerere va fi analizată de o Comisie de Graţiere, care se convoacă la solicitarea sultanului. MAE precizează că sentinţa nu poate fi pusă in aplicare pană cand nu este soluţionată cererea de graţiere, iar acest demers poate fi de durată.

Citeşte şi: MAE: Romanul condamnat la moarte in Malaysia nu va fi executat in decembrieTotodată, Ministerul de Externe a precizat că, in prezent, legislaţia privind pedeapsa capitală pentru traficul de droguri, in acest stat, este in curs de revizuire, iar autorităţile au blocat administrativ execuțiile in cazul persoanelor condamnate la moarte pentru trafic de droguri, in vederea revizuirii legii.De asemenea, MAE a arătat că statul roman va continua demersurile, avand in vedere situaţia fără precedent in care se aduce atingere dreptului la viață al unui cetățean roman, consacrat ca un drept inalienabil in ordinea constituțională a statului roman.

Citește și: Confesiunea tanărului condamnat la moarte in Malaezia

Tot marţi, instanţa din Malaezia a confirmat şi pedeapsa unui alt roman, condamnat pentru trafic de droguri. Astfel, sentinţa lui prevede opt ani de inchisoare şi 10 lovituri de ratan. Tanărul a fost prins in iunie 2012 trecut pe Aeroportul Internațional Kuala Lumpur, in timp ce incerca să transporte 1,5 kilograme de metamfetamină, un drog extrem de periculos. Statul asiatic are o politică extrem de dură in privinţa combaterii traficului şi consumului de droguri. Conform legislaţiei locale, pedeapsa cu moartea se aplică automat (indiferent de naţionalitate şi de cantitatea transportată) persoanelor implicate in traficul de droguri. Posesorii de droguri sau de stimulente amfetam... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro