MAE, reactie nuantata despre mutarea Ambasadei la Ierusalim. Nu pomeneste nimic de Memorandum, ci doar despre "un proces de analiza si evaluare"

MAE, reactie nuantata despre mutarea Ambasadei la Ierusalim. Nu pomeneste nimic de Memorandum, ci doar despre

"Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca a fost lansat un proces de analiza si evaluare privind relocarea Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim. Ministerul mentioneaza ca, prin initierea acestui demers, se urmareste "identificarea celui mai potrivit mod de pozitionare/actiune a Romaniei, tinand cont de ultimele evolutii in acest dosar, precum si de un proces de consultare si coordonare, consistent si aplicat, cu partenerii si aliatii strategici ai Romaniei".

acum 70 luni (20 Apr 2018)

"Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca a fost lansat un proces de analiza si evaluare privind relocarea Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ministerul mentioneaza ca, prin initierea acestui demers, se urmareste "identificarea celui mai potrivit mod de pozitionare/actiune a Romaniei, tinand cont de ultimele evolutii in acest dosar, precum si de un proces de consultare si coordonare, consistent si aplicat, cu partenerii si aliatii strategici ai Romaniei".

MAE aminteste ca, in mod traditional, Romania a avut o pozitie echilibrata in gestionarea dosarului israeliano-palestinian, fapt confirmat inclusiv de recunoasterea, in plan bilateral, de mai bine de trei decenii a statului palestinian si ca pozitia echilibrata este sustinuta inclusiv de preocuparea constanta a tarii noastre in ceea ce priveste comunitatea originara din Romania aflata atat in Statul Israel, cat si in Palestina.

Potrivit informatiilor publicate oficial de Guvern, in sedinta de miercuri au fost adoptate cinci memorandumuri, insa niciunul nu are legatura cu mutarea Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim. Ba, mai mult, intrebat de jurnalisti daca a fost adoptat documentul care viza Ambasada Romaniei din Israel, purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu, a raspuns: "Eu nu am vazut un memorandum de acest gen".

Presedintele Klaus Iohannis sustine ca liderul PSD Liviu Dragnea nu l-a consultat inainte de a anunta relocarea Ambasadei Romaniei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro